Facultatea de Bioinginerie Medicală

Facultatea de Bioinginerie Medicala este singura din tara si este parte a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi. Misiunea Facultăţii de Bioinginerie Medicală este de a realiza un învăţământ şi o cercetare performantă în domeniul biomedical, printr-un program educaţional şi de cercetare conceput în concordanţă cu scopurile şi politica României, cu misiunea şi obiectivele UMF. 

Facultatea de Bioinginerie Medicală are ca obiectiv principal formarea de specialişti cu cunoştinţe şi deprinderi in conformitate cu definiţia BECON (Bioengineering Consortium): “Bioingineria integrează principiile fizicii, chimiei sau matematicii şi pe cele inginereşti pentru studiul biologiei, medicinei, comportamentului sau sănătăţii". Bioingineria creează concepte fundamentale şi cunoştinţe de la nivel molecular pană la nivel sistemic şi dezvoltă noi produse biologice, materiale, procese, implanturi şi produse informatice pentru prevenirea, diagnosticul şi tratamentul bolilor, pentru reabilitarea pacientului şi creşterea gradului de sănătate. Astfel, facultatea noastră contribuie la creşterea standardului de calitate în sistemul de sănătate din România.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 38
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală

Informații despre Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fondată in 1879, este unul din cele mai vechi așezăminte de învățământ superior din Romania.

Universitatea poartă numele lui Grigore T. Popa, om de știință cu renume internațional în domeniul neuro-endocrin și, de asemenea, titular al catedrei de Anatomie Funcțională și Embriologie. Cercetările sale au dus la descoperirea sistemului port hipofizar.

Sediul său principal se află în Palatul Calimachi, datat 1793 și aflat pe lista monumentelor istorice. În 2011 a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer