Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Facultatea de Automatică şi Calculatoare a fost înfiinţată în anul 1967, fiind recunoscută şi integrată în circuitul comunităţii ştiinţifice internaţionale şi dezvoltă numeroase colaborări cu institute de cercetare şi companii din ţară şi din străinătate.

Facultatea dispune de laboratoare proprii moderne, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, reprezentative pentru învăţământul tehnic superior din ţară. În cadrul laboratoarelor didactice se asigură pregătirea practică de bază, precum şi realizarea aplicaţiilor la proiectele de diplomă sau la temele de cercetare ştiinţifică.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare
Splaiul Independenței nr. 313

Nu există programe de licență la Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Nu există programe de master la Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Informații despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer