Facultatea de Arte şi Ştiinţe

La baza formării individului şi a societăţii trebuie să stea cultura, spiritualitatea şi munca. George Enescu, marele nostru compozitor, spunea că „ceea ce defineşte un artist este “99% muncă şi doar 1% talent şi inspiraţie”. Prin muncă zilnică pentru desăvârşirea artistică studentul, ajutat de un cadru profesional universitar, poate aspira la condiţia de artist.

O universitate oricât de performantă nu poate forma pe deplin un viitor artist, dacă acesta nu decide să investească în el. Însă, o instituţie de învăţământ superior în domeniul artei poate să dea o mână de ajutor esenţială în formarea şi educarea aceluia care decide să urmeze acest drum. “Drumul” nu trebuie să se bazeze pe achiziţionarea unei diplome, ci diploma trebuie să însumeze eforturile studentului de a se auto-depăşi, de a se lăsa ajutat şi ghidat pentru a înţelege mecanismele care stau la baza formării sale individuale artistice.

În acest scop, vă oferim o soluţie interesantă: aceea de a va înscrie la Facultatea Artele spectacolului – coregrafie din cadrul Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte «Gheorghe Cristea», Bucureşti. Aici veţi găsi un department de Arte ale spectacolului tânăr, cu profesori pasionaţi, profesionişti în domeniul dansului, care vă vor antrena, ghida, sfătui.

Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” din Bucureşti este singura universitate particulară din România care găzduieşte un departament dedicat Artelor spectacolului – coregrafie, propunând astfel o alternativă valoroasă programului universitar din acest domeniu de la stat. Este şi singura universitate partculară cu un program de licenţă şi cu unul de masterat în Coregrafie acreditate.

Universitatea îşi propune să pregătească specialişti în domeniul teoretic şi practic al artei coregrafice: pedagogi, teoreticieni, cercetători, coregrafi, regizori, dansatori, manageri culturali. Facultatea de Arte şi Ştiinţe coordonează şi organizează cusurile practice şi teoretice (creaţie coregrafica, tehnici de dans-recuperare, analiza spectacolului coregrafic, direcţii inovatoare, istoria dansului, teoria muzicii, teatru universal, etc), în vederea acumulării şi stăpânirii de cunoştinţe pentru dobândirea diplomei de licenţă şi master.

Facultatea coordonează un cadru de cercetare avansat prin alternarea de module variate, cursuri funcţionale, stagii interdisciplinare, module practice, cursuri de analiză şi sinteză care-i sunt necesare studentului pe perioada anilor de pregătire a licenţei şi a masterului în domeniul Artelor spectacolului – coregrafie.

Facultatea oferă un program zilnic de lucru cu studentul care este ţinut la curent cu evenimentele din cadrul facultăţii, atrăgându-l astfel prin programe socio-educative şi culturale.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Arte şi Ştiinţe
Bld. Energeticienlilor, nr. 9E, bl. M1, sector 3, București

Programe pe care le găsești la Facultatea de Arte şi Ştiinţe

Programe de licență (1)

Programe de master (1)

Informații despre Universitatea Română de Ştiințe și Arte "Gheorghe Cristea" din București

O universitate este o casă a cunoaşterii. Vă întâmpină cu "pâine şi sare", pentru că este română şi este în tradiţia poporului român să-ţi primeşti oaspeţii cu "pâine şi sare".
Este o cetate a ştiinţei în câmpurile "juridic" şi "economic".
Este un domeniu al artelor în "coregrafie".
Are numele fondatorului, Gheorghe Cristea.
Universitatea Română de Ştiinte şi Arte "Gheorghe Cristea" vă spune BUN VENIT!

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
neincredere
Bld. Energeticienlilor, nr. 9E, bl. M1, sector 3, București
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Română de Ştiințe și Arte "Gheorghe Cristea" din București
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer