Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor

Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (FAIMA) asigură un învățământ performant, o pregătire inginerească și managerială bazată pe creativitate și practică, oferind studenților șanse reale în competiția de pe piața forței de muncă, inclusiv în zona antreprenorială. Facultatea se adresează tinerilor interesați să-și construiască o carieră în mediul afacerilor (în domeniul industrial și în alte domenii), precum și celor ce doresc să-și dezvolte propriul business.

FAIMA oferă studenților o baza materială consistentă, dispunând de o biblioteca modernă, dotată cu cărți din domeniile de interes aferente specializării „Ingineria și Managementul Afacerilor", cum ar fi: management, marketing, managementul resurselor umane, dezvoltare organizaționala, finanțe, management de proiect, comunicare în afaceri, management strategic, precum şi alte monografii, cărți și tratate de mare valoare, specifice domeniilor conexe. Este de menționat faptul că majoritatea cărților aparțin unor edituri de mare prestigiu, cum ar fi Prentice Hall, McGraw Hill, Pearson, Teora, Niculescu și altele.

Bazându-se pe o relație biunivoca între mediul universitar și lumea afacerilor, facultatea are relații strânse cu mari concerne internaționale (HP, Siemens, Porsche, Hornbach, Salesianner etc.), absolvenții putând îndeplini cu success criteriile de selecție impuse de rigorile grilei de angajare.

Studenți licență 540
Studenți master 638
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor
Splaiul Independenței nr. 313, Corp BN

Nu există programe de licență la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor

Nu există programe de master la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor

Informații despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer