Terapie Intensivă pentru Asistenții Medicali Licențiați
Despre program
Masteratele de anestezie, terapie intensivă și medicină de urgență pentru asistenții medicali generaliști au luat ființă în premieră la UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca pornind de la necesitatea pe de o parte de a avea asistenți medicali cu o pregătire specială și de înaltă calitate dedicată acestor domenii, iar pe de altă parte de la necesitatea ca asistenții medicali licentiați să se poată încadra în viitor și în cariere academice în caDr.ul cărora să poată desfășura activități didactice cu generațiile viitoare de asistenți medicali studenți și activități de cercetare specifice de nursing al pacientului critic. Totodata absolvenții acestor masterate se vor putea în viitor înscrie la doctorate dedicate asistenților medicali aliniind astfel pregătirea asistenților medicali din România la activitățile curente ale asistenților medicali generaliști din UE. Obiectivul general al masteratelor: – îmbunătăţirea calificării asistenţilor medicali generaliști (AMG) implicaţi în nursingul pacintului critic prin introducerea studiilor de masterat (studenți de ciclu II Bologna) în anestezie, terapie intensivă şi medicină de urgenţă. – Stimularea orientării AMG către cariera în educaţie academică şi formare profesională continuă de calitate, bazată pe curicule flexibile adaptate pieţii muncii, cu crearea unor noi oportunităţi de cercetare şi specializare în domenii de vârf ale nursingului pacientului critic. Obiectivele specifice ale masteratelor includ: – Introducerea programelor de masterat pentru AMG prin extinderea oportunităţilor de învăţare şi apariţia studenţilor de ciclu II Bologna în domeniul nursingului de calitate – Remedierea punctelor slabe întâlnite la nivelul educaţiei AMG (lipsa unui sistem de educaţie medicală postuniversitară performant, a posibilităţilor materiale de accesare a studiilor post universitare) prin organizarea cursurilor de ciclu II și posibilitatea accesării burselor de studiu – Facilitarea mobilităţilor transnaţionale ale AMG masteranzi, cu îmbunătăţirea accesului la resursele de învăţare şi cercetare europene şi creşterea vizibilităţii internaţionale a universității – Formarea masteranzilor din cadrul AMG ca şi corp de cercetători pentru studiile doctorale şi postdoctorale – Asigurarea unui cadru standardizat al procesului de educaţie şi formare dupa încheierea ciclului universitar al AML, bazat pe un sistem coerent de nivele de expertize – Creşterea calităţii asistenţei medicale de vârf a pacientului critic din terapie intensiva, urgenta și din anestezie prin crearea unui sistem competitiv de formare şi integrare pe piaţa muncii interne, care poate reduce simultan exodul AML din sistem prin intermediul oprtunităților de carieră pe care le oferă aceste masterate.
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Cluj-Napoca
- Asistenţă medicală generalăFacultatea de Medicină
- Laborator clinicFacultatea de Medicină
- Medicină (în limba franceză)Facultatea de Medicină
- Medicină veterinarăFacultatea de Medicină Veterinară
- Toxicologia Medicamentului şi a MediuluiFacultatea de Farmacie
- Medicină veterinară (în limba engleză)Facultatea de Medicină Veterinară
- Farmacie (în limba franceză)Facultatea de Farmacie
- CosmetologieFacultatea de Farmacie
- Medicină PsihosomaticăFacultatea de Medicină
Facultatea de Medicină
"Facultatea de Medicina Iasi s-a infiintat in 1879 si de-a lungul a 134 ani s-a dezvoltat continuu ca o scoala medicala autentica care a format mii de medici practicieni. Concomitent, aceasta facultate a fost un veritabil for de stiinta care prin numeroase personalitati de marca - C.I. Parhon, Fr. Rainer, M. Ciuca, Gr. T. Popa - a contribuit decisiv la afirmarea internationala a medicinii romanesti.
In prezent, Facultatea de Medicina Iasi primeste circa 500 studenti in fiecare an de studiu. De instructia celor 4000 de studenti se ocupa 583 de cadre didactice din 71 discipline preclinice si clinice, care asigura in conditii optime o pregatire temeinica viitorilor medici; ea continua si dupa absolvirea facultatii prin numeroase forme de educatie medicala continua. Facultatea pregateste aproximativ 1000 de rezidenti in toate specialitatile, 800 doctoranzi in 36 de specilitati si asigura indrumarea metodologica si actualizarea cunostintelor medicilor specialisti din toate judetele Moldovei.
Paralel cu activitatea educationala, universitara si postuniversitara, colectivele Facultatii sunt implicate in numeroase studii si cercetari precum si in asigurarea unui nivel superior de asistenta medicala in peste 10 mari spitale universitare. Nu intamplator prima societate stiintifica din Romania s-a infiintat in 1833 la Iasi iar Revista Medico-Chirurgicala (1887) este prima publicatie medicala din sud estul Europei.
Dorim ca acest palmares academic sa evolueze progresiv ascendent pentru a consolida reputatia nationala a Facultatii si a atinge cat mai repede exigentele si standardele medicale ale comunitatii europene. Implinirea acestui obiectiv in conditiile dificile ale societatii romanesti in tranzitie va fi posibila doar prin cresterea constiintei si responsabilitatii profesionale, prin spirit de echipa si intrepatrunderea experientei dintre generatii.
Toate acestea se constitue in motive importante pentru care va invit sa fiti alaturi de noi si sa studiati la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi."
Cuvantul Decanului
Informatii despre Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” reprezintă leagănul educaţiei medicale clujene cu o istorie a căror izvoare apar în anii 1500 şi este azi una din cele mai importante şi mai apreciate universităţi din România.
După multiple transformări care au ţinut de istoria Transilvaniei, zbuciumată dar puternică în afirmarea entităţii româneşti, Facultatea de Medicină ia naştere ca prima Şcoală de Medicină în limba română, la Cluj. Profesorul Iuliu Haţieganu, al cărui nume îl poartă astăzi universitatea noastră, a fost primul dascăl și decan al noii facultăţi, o personalitate de excepţie fiind fondatorul şcolii medicale clujene.
Avem astăzi un renume internaţional, pe care ne dorim cu toţii să îl păstrăm dar şi să îl ducem mai departe cu ajutorul studenţilor noştri, cei pe care cu bucurie şi interes îi primim în fiecare an cu porţile deschise. Ne propunem ca alături de fiecare nou student să urcăm treptele calităţii şi ale excelenţei umane şi profesionale. Universitatea este azi recunoscută ca o universitate de prestigiu în ţară, fiind considerată una din universităţile de cercetare şi educaţie, intrând astfel în clasamentul primelor 12 şcoli de învăţământ superior româneşti.
În Universitate învaţă azi peste 5.700 studenţi din ţară şi din peste 50 de ţări din întreaga lume, în 3 mari facultăţi: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie. Aceasta dă o alură distinctă multiculturală, plină de farmec. Calitatea învăţământului din Universitatea noastră, condiţiile deosebite de practică şi deschiderea comunităţii noastre au făcut ca liniile de predare franceză şi engleză să atragă mai mult de 2.000 de studenţi din Uniunea Europeană şi din alte ţări de pe toate continentele.
Suntem o instituţie în care educaţia se află pe lista obiectivelor majore. Fiecare absolvent al universităţii noastre, indiferent de specialitatea sa, va fi bine primit pe piaţa muncii internaţionale datorită pregătirii temeinice oferite pe tot parcursul anilor de învăţământ de un corp academic de excepţie. Susţinem creşterea calităţii şi vizibilităţii prin cercetare creând facilităţi la standarde internaţionale pentru promovarea cercetării şi a cercetătorilor ei.
Dacă doriţi să faceţi parte dintr-o universitate unde fiecare contează, unde fiecare poate deveni un profesionist de excepţie şi unde calitatea umană şi excelenţa primează, aceasta este universitatea pe care o căutaţi.
Campusul universitar este întreg orașul Cluj, fermecătoarea citadelă a Transilvaniei ce vă primește cu braţele deschise, cu aerul occidental deja binecunoscut. Un oraş plin de oportunităţi culturale, biblioteci, teatre, concerte şi muzee, cu o arhitectură barocă de excepţie dar şi o viață studenţească antrenantă, multiculturală şi deschisă. Un oraş cu nu mai puțin de şase universităţi în care amprenta studenţilor devine emblema oraşului.
Vă invităm să ne vizitaţi oricând, fie prin pagina noastră electronică fie direct în campusul universitar. Universitatea noastră vi se potriveşte!
Mesaj Prof. Dr. Alexandru Irimie - Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca