Teologie ortodoxă pastorală
in cadrul _Universitatea din _Piteşti [old], din Pitesti, Muntenia
Despre program
Programul de studii de licenţă Teologie Ortodoxă Pastorală funcţionează în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi realizează cercetarea aprofundată a unor teme teologice şi de reflecţie ştiinţifică din perspectiva pregătirii unor absolvenţi cu o instruire solidă de specialitate, cu posibilitatea continuării acestora în cadrul ciclului II Bologna (Masterat). Specializarea Teologie Pastorală este principala specializare a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Pitești. Ea formează slujitori bisericeşti şi specialişti în domeniul teologic şi eclesial, printr-un proces de învăţământ formativ, desfăşurat de cadre didactice de valoare, care s-au impus prin activitatea lor în plan local, naţional şi internaţional.
Teologie
Teologie
Teologie pastorală
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Teologie, în Pitesti
- Teologie sistematică şi practică. Tendinţe noi în teologia româneascăFacultatea de Teologie
- Teologie – misiune şi slujire prin limbajul mimico-gestualFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Ecumenism în noul context europeanFacultatea de Teologie
- Teologie sistematică şi practică. Tendinţe noi în teologia româneascăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Ecumenism în noul context europeanFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Apologetică şi duhovnicieFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Apologetică şi duhovnicieFacultatea de Teologie
- Teologie ortodoxa asistenta socialaFacultatea de Teologie
- Teologie ortodoxă pastoralăFacultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” este o instituţie de stat publică de învăţământ superior şi cercetare în domeniul teologiei. Facultatea de Teologie Ortodoxă şi-a început activitatea academică în anul 1991 cu specializarea Teologie-Asistenţă Socială. Ulterior, oferta academică a fost lărgită cu noi specializări: Teologie Pastorală (1995), Teologie-Litere Engleză (1996), Teologie-Litere Română (2003) şi Teologie-Istorie (2003). După reforma învăţământului universitar conform exigenţelor universitare din Declaraţiei de la Bologna cele cinci secţii de la Alba Iulia s-au convertit în trei: Teologie Pastorală (pentru pregătirea slujitorilor altarelor), Teologie Didactică (pentru pregătirea profesorilor din învăţământul de stat) şi Teologie Socială (pentru pregătirea asistenţilor sociali din instituţiile de asistenţă socială ale Bisericii şi Statului). După aproximativ un deceniu de la înfiinţare, Facultatea a fost abilitată de Ministerul Învăţământului să organizeze şi studii postuniversitare de Masterat în Teologie, pe diverse linii de cercetare, dintre care unele în cotutelă cu Institutul „Saint Serge” de la Paris, la care limba de predare este franceză şi engleză. Misiunea şi idealul educaţional al Facultăţii se sprijină pe credinţă, tradiţie şi valoare ştiinţifică, contribuind prin acţiuni şi modalităţi specifice la păstrarea şi afirmarea identităţii confesionale, culturale şi naţionale a românilor, la promovarea şi integrarea activă a tinerilor teologi în circuitul european şi universal de valori.Informatii despre _Universitatea din _Piteşti [old]
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.