Tehnologia prelucrării produselor agricole
Despre program
Programul de studii Tehnologia prelucrării produselor agricole pregătește specialiști care vor avea cunoștințe și competențe privind :
- Identificarea, descrierea şi utilizarea adecvată a noțiunilor specifice ştiinței alimentului şi siguranței alimentare;
- Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalațiilor şi echipamentelor de industrie alimentară;
- Supravegherea, conducerea, analiza şi proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit;
- Planificarea, organizarea şi coordonarea activităților de marketing agroalimentar;
- Proiectarea de produse alimentare noi, implementarea şi managementul de proiecte;
- Managementul calității pe lanțul agroalimentar.
Perspective profesionale conform Codului Ocupațiilor din România :
Inginer specialist în industria alimentară (industria vinului, cărnii, berii, laptelui, uleiului, zahărului, panificație ş.a.); Consultant de specialitate; Expert de specialitate poliția vamală; Inspector la Oficiul de Protecție a consumatorului; Inginer de cercetare în diferitele ramuri ale industriei alimentare; Profesor de specialitate în învățământul preuniversitar; Biotehnolog; Inspector de specialitate în organe şi organisme de control ale statului.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Tehnologia prelucrării produselor agricole
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Informatică aplicată
- Elemente de inginerie mecanică
- Elemente de inginerie electrică
- Limbi străine
- Educație fizică
- Matematică și statistică
- Chimie anorganică și analitică
- Chimie fizică și coloidală
- Geometrie descriptivă și desen tehnic
- Elemente de inginerie mecanică
- Chimie fizică şi coloidală
- Geometrie descriptivăşi desen tehnic
- Pedagogie
- Fenomene de transfer
- Biofizică
- Chimia alimentului
- Geometrie descriptivă şi desen tehnic
- Instalatii de frig și climatizare în industria alimentară
- Politici și strategii globale de securitate alimentară
- Psihologia educaţiei
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Operatii și aparate în industria alimentară
- Educație fizică
- Microbiologia produselor alimentare
- Igiena și biosecuritate în sectorul alimentar
- Biochimia produselor alimentare
- Instalaţii de frig şi climatizare în industria alimentară
- Tehnologii generale
- Principiile nutriţiei umane
- Pedagogie
- Operaţii şi aparate în industria alimentară
- Materii prime de origine vegetală
- Biochimia produselor alimentare
- Microbiologia produselor alimentare
- Tehnologii în industria morăritului și panificației
- Biotehnologii în industria alimentară
- Tehnologii în industria zahărului
- Controlul calității produselor alimentare
- Tehnologii în industria tutunului și a plantelor aromate
- Practică pedagogică
- Aditivi și ingrediente în industria alimentară
- Biotehnologii în industria alimentară
- Tehnologia cărnii și a produselor din carne
- Instruire asistată pe calculator
- Practică pedagogică
- Marketig
- Tehnologia laptelui şi a produselor lactate
- Tehnologii în industria uleiului
- Managementul clasei
- Controlul calităţii produselor alimentare
- Falsificări ale produselor alimentare şi depistarea lor
- Utilaje în industria alimentară
- Valorificarea subproduselor în industria alimentară
- Tehnologia pastrarii produselor agricole
- Pedagogie
- Principii și metode de conservare a produselor alimentare
- Tehnologii în industria vinicolă
- Inocuitatea produselor alimentare
- Materii prime de origine vegetală
- Analiza senzorială
- Tehnologii în industria conservelor
- Ambalaje şi design
- Utilaje în industria alimentară
- Automatizarea proceselor tehnologice
- Didactica specialităţii
- Tehnologii în industria vinicolă
- Didactica specialităţii
- Materii prime de origine animală
- Tehnologii în ind morăritului şi panificaţiei
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Craiova
- Siguranţa alimentelor şi protecţia consumatoruluiFacultatea de Horticultură
- PeisagisticăFacultatea de Horticultură
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Agronomie
- Management în Agroturism şi Calitatea Produselor AgroalimentareFacultatea de Agronomie
- AgriculturăFacultatea de Agronomie
- Consultanţă şi Management în AgriculturăFacultatea de Agronomie
- SilviculturaFacultatea de Agronomie
- Expertiză Viti-VinicolăFacultatea de Horticultură
- Agricultură (IFR)Facultatea de Agronomie
Facultatea de Horticultură
Facultatea de Horticultură, una din cele patru facultăţi care alcătuiesc Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi, nu a apărut întâmplător în constelaţia facultăţilor de profil din România. înfiinţarea ei a reprezentat consecinţa firească a preocupărilor horticole de secole ale românilor din această parte de ţară. Chiar dacă documentele oficiale atestă înfiinţarea Facultăţii de Horticultură din Iaşi în anul 1951, se poate afirma, fără teama de a greşi, că actul de naştere al învăţământului superior horticol la Iaşi datează de la 1912, când s-a înfiinţat Secţia de ştiinţe Agricole din cadrul Facultăţii de ştiinţe a Universităţii din Iaşi iar disciplinele horticole deţineau o pondere importantă în pregătirea specialiştilor. Prin strădania dascălilor care au slujit-o cu credinţă, facultatea a avut o dezvoltare spectaculoasă de-a lungul timpului, prezentându-se astăzi, celor care sunt interesaţi de cunoaştere în domeniul horticol, cu o bază materială de excepţie şi cu o ofertă educaţională diversificată prin înfiinţarea unor specializări atractive şi utile, atât la studiile de licenţă, cât şi la cele de masterat şi doctorat. Facultatea oferă trei programe de studiu de licenţă (Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului) şi cinci programe de studiu de masterat (Producerea seminţelor şi materialului săditor horticol, Horticultură ecologică, Protecţia plantelor, Tehnologia şi controlul calităţii băuturilor, Amenajări peisagistice urbane şi teritoriale). La acestea se adaugă specializările horticole pentru studiile de doctorat (Pomicultură, Floricultură, Viticultură şi Oenologie, Protecţia plantelor, Tehnologia produselor agroalimentare, Genetica şi ameliorarea plantelor). Învăţământul superior horticol şi de ingineria mediului ocupă un rol important în sistemul educaţional agricol şi ingineresc, obiectul activităţii sale fiind studentul cu înalte calităţi ale cunoaşterii şi creaţiei, ale practicării unei profesiuni complexe şi a unei atitudini civice elevate. Misiunea de bază a Facultăţii de Horticultură din Iaşi o reprezintă formarea specialiştilor cu înaltă competenţă în horticultură, peisagistică şi ingineria mediului, capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din pomicultură, viticultură, oenologie, legumicultură, floricultură, arhitectura peisajului, tehnologia produselor horticole, ingineria mediului etc. De asemenea, activitatea de cercetare ştiinţifică este prioritară pentru Facultatea de Horticultură din Iaşi şi are un rol important în recunoaşterea naţională şi internaţională. Preocuparea principală a conducerii facultăţii a constituit-o îmbunătăţirea permanentă a performanţei şi prestaţiei ştiinţifice, prin identificarea domeniilor prioritare de cercetare pe plan naţional şi elaborarea unei politici de cercetare la nivelul facultăţii şi al departamentelor. Întreaga experienţă didactică şi de cercetare a facultăţii se află sub semnul şcolii horticole cu tradiţie în Moldova, dar reprezintă, în egală măsură, un simbol al modernităţii şi parte integrantă în complexul strategiilor de interes naţional care să asigure dezvoltarea viitoare.Informatii despre Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”.
Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România. În University Ranking by Academic Performance 2011, Universitatea din Craiova este plasată în categoria B, pe locul 1.630 în lume. În Ranking web of World Universities realizat în iulie 2012, Universitatea din Craiova figurează pe locul 10/111 în clasamentul universităţilor româneşti şi pe locul 1.222 în topul mondial. În Mondial Top Universities and Colleges 2012, ocupă poziţia 8 (în România) şi 1.421 (în lume). University Web Ranking 2012 plasează Universitatea din Craiova pe locul 10 între universităţile româneşti şi pe locul 1.707 mondial.