Tehnologia prelucrării produselor agricole
Despre program
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care şi le-a propus într-un domeniu vital al existenței Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu. Conform planului de învățământ și a fișelor disciplinelor în facultatea noastră se studiază discipline fundamentale, discipline de interferență și în bună măsură discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolvenții noștri sunt specialiști de cel mai înalt nivel, dar şi oameni de cultură.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Tehnologia prelucrării produselor agricole
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Chimie fizică
- Chimie anorganică și chimie analitică 1
- Geometrie descriptivă și desen tehnic
- Matematică
- Informatică aplicată și grafică asisitată de calculator
- Legislație
- Ambalarea
- etichetarea și designul în industria alimentară
- Chimie organică
- Coloizi în industria alimentară
- Chimie anorganică și chimie analitică 2
- Chimia alimentului
- Prelucrarea statistică a datelor
- Reologia alimentelor
- Fenomene de transfer
- Principii și metode de conservare a produselor alimentare 1
- Microbiologie generală
- Materii prime vegetale 1
- Materii prime animale 1
- Utilaje în industria alimentară 1
- Operații unitare în industria alimentară 1
- Principii și metode de conservare a produselor alimentare 2
- Biochimie generală
- Microbiologia alimentelor
- Materii prime vegetale 2
- Materii prime animale 2
- Operații unitare în industria alimentară 2
- Tehnica frigului
- Biochimia alimentelor
- Practică de domeniu
- Tehnologii în obținerea și utilizarea aditivilor alimentari
- Tehnologia cărnii 1
- Tehnologia morăritului și panificației 1
- Tehnologia produselor extractive 1 - zahăr
- Biotehnologii alimentare
- Tehnologia produselor fermentative 1
- Practică de specialitate
- Tehnologia amidonului - produse zaharoase
- Tehnologii în obținerea și utilizarea aditivilor alimentari 2
- Tehnologia cărnii 2
- Tehnologia morăritului și panificației 2
- Igiena societăților agroalimentare
- Tehnologia laptelui 1
- Tehnologia produselor fermentative 2
- Practică de specialitate
- Controlul calității produselor de origine vegetală 1
- Controlul calității produselor de origine animală 1
- Tehnologia produselor extractive - ulei
- Tehnologia semiconservelor și conservelor vegetale
- Tehnologia laptelui 2
- Tehnologia semiconservelor și conservelor din carne și pește
- Contabilitate
- Management și marketing
- Depozitarea produselor vegetale
- Controlul calității produselor de origine vegetală 2
- Controlul calității produselor de origine animală 2
- Analiza senzorială a produselor alimentare
- Legislație în industria alimentară
- Practică pentru elaborarea Proiectului de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Cluj-Napoca
- ȘTIINȚE HORTICOLEFacultatea de Horticultură
- GESTIONAREA DURABILĂ A BIODIVERSITĂȚII ȘI RESURSELOR FORESTIEREFacultatea de Horticultură
- BIODIVERSITATE ȘI BIOCONSERVAREFacultatea de Horticultură
- Agricultură (în limba franceză)Facultatea de Agricultură
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Piscicultură și acvaculturăFacultatea de Zootehnie şi Biotehnologii
- Tehnologia prelucrării produselor agricoleFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Sisteme de procesare şi controlul calităţii produselor alimentareFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Agricultură, schimbări climatice şi siguranţa alimentelor (lb. franceză)Facultatea de Agricultură
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care şi le-a propus într-un domeniu vital al existenței. Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu. Conform planului de învățământ și a fișelor disciplinelor în facultatea noastră se studiază discipline fundamentale, discipline de interferență și în bună măsură discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolvenții noștri sunt specialiști de cel mai înalt nivel, dar şi oameni de cultură.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată cu 145 de ani în urmă, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.
Universitatea asigură formarea academică a specialiştilor de înaltă calificare în domeniile fundamentale de ştiinţe agricole şi silvice, de ştiinţe inginereşti, de medicină veterinară şi de ştiinţe ale naturii şi prin promovarea studiilor de licenţă, masterat, doctorat şi postuniversitare bazate pe dezvoltarea cunoaşterii, a cercetării şi inovării.
Aspiraţia spre excelenţă, înscrisă în misiunea USAMV Cluj-Napoca, cuprinde şi activitatea de cercetare, care pentru a deveni competitivă, a început a fi organizată în puternice centre de cercetare care să polarizeze şi să atragă finanţări interne şi internaţionale. În prezent sunt deja constituite 9 centre de cercetare, unele recunoscute de CNCSIS, altele cu aspiraţii de afirmare şi participare la programele de formare a consorţiilor multinaţionale în vederea utilizării programelor comunitare pentru integrarea în Spaîiul European al Cercetării (ERA).
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca are o îndelungată tradiţie în cooperarea internaţională, atât pe plan didactic cat şi ştiinţific. Colaborările în cadrul programelor Erasmus, Erasmus Mudus, CEEPUS, COST, AUF au permis unui număr semnificativ de studenţi ai universităţii noastre să studieze în străinătate sau să petreacă stagii de formare academica post-universitară în laboratoare de top din Europa. Deschiderea spre internaţionalizare a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca reprezintă un obiectiv important în strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung.