Tehnologia prelucrării produselor agricole
Despre program
Realizarea misiunii se bazează pe îndeplinirea următoarelor obiective:
– asigurarea numărului de studenţi corespunzător bazei tehnico – materiale şi nivelului de absorbţie al pieţei cu forţă de muncă;
– dezvoltarea şi modernizarea bazei tehnico – materiale pentru învăţământ şi cercetare;
– creşterea calităţii procesului de învăţământ şi a cercetării ştiinţifice, prin asigurarea spaţiilor de învăţământ, laboratoare de cercetare, ateliere de proiectare, câmpuri şi loturi experimentale, mijloace de informatizare, biblioteci, cât şi generalizarea sistemului concurenţial privind licitarea unor programe de cercetare pe plan local, naţional şi internaţional;
– conservarea, dezvoltarea, aplicarea şi răspândirea creaţiei ştiinţifice în domeniul agricol, inginerie alimentara, stiinte economice, biologie etc.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Tehnologia prelucrării produselor agricole
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică şi statistică
- Chimie anorganică şi analitică
- Chimie organică
- Biochimie
- Chimie fizică şi coloidală
- Informatică aplicată
- Geometrie descriptivă şi desen tehnic
- Biofizică
- Fenomene de transfer
- Chimia alimentelor
- Practică
- Educaţie fizică
- Discipline opționale (Botanică
- Conservarea biodiversităţii
- Fiziologie vegetală
- Ecofiziologie aplicată
- Limbă străină(se va alege o disciplină: engleză
- franceză
- germană
- spaniolă)
- Discipline facultative (Psihologia educaţiei
- Pedagogie I)
- Biochimia alimentului
- Elemente de inginerie electrică
- Microbiologie generală
- Microbiologie specială
- Elemente de inginerie mecanică
- Materii prime vegetale
- Materii prime animale
- Instalaţii frigorifice şi climatizări
- Operaţii unitare în industria alimentară
- Practică
- Educaţie fizică
- Limbi străine (se va alege o disciplină: engleză
- franceză
- germană
- spaniolă)
- Discipline facultative (Pedagogie II
- Didactica specialităţii)
- Ambalaje şi design în industria alimentară
- Utilaje în industria alimentară
- Instalaţii frigorifice şi climatizări
- Tehnologie şi control în industria vinului
- Economia şi filiera produselor alimentare
- Politici şi strategii globale de securitate alimentară
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
- Tehnologii de morărit şi panificaţie
- Tehnologii în industria uleiului
- zahărului şi a produselor zaharoase
- Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor
- Legislaţie şi protecţia consumatorilor
- Elemente de inginerie electrică
- Inocuitatea produselor alimentare
- Practică
- Discipline opționale (Psihologia alimentaţiei umane
- Biotehnologii agroalimentare
- Plante condimentare şi aromatice
- Principiile nutriţiei umane)
- Discipline facultative (Limbi străine
- Instruire asistată de calculator
- Managementul clasei de elevi
- Practică pedagogică în învătământul preuniversitar obligatoriu
- Examen de absolvire: nivelul 1)
- Tehnologia laptelui şi a produselor derivate
- Tehnologia cărnii şi a produselor din carne
- Tehnologie şi control în industria berii şi a distilatelor
- Controlul si asigurarea calităţii alimentelor
- Contabilitate
- Management
- Marketing
- Managementul calităţii alimentelor
- Economia şi filiera produselor alimentare
- Practică
- Discipline opționale (Ecotoxicologia produselor alimentare
- Aditivi şi ingrediente în industria alimentară)
- Discipline facultative (Limbi străine
- Elemente de dimensionare mecanică şi tehnologică
- Susţinerea proiectului de diplomă)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Iasi
- Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industrie alimentarăFacultatea de Agricultură
- Evaluarea şi conservarea biodiversităţiiFacultatea de Agricultură
- Administrarea Afacerilor AgricoleFacultatea de Agricultură
- Tehnologii de agricultură ecologicăFacultatea de Agricultură
- Reproducţie şi Ameliorare GeneticăFacultatea de Zootehnie
- Expertiza şi Evaluarea Fondului FunciarFacultatea de Agricultură
- Producerea de Sămânţă şi Material Săditor HorticolFacultatea de Horticultură
- HorticulturăFacultatea de Horticultură
- Controlul şi Procesarea AlimentelorFacultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
Facultatea de Agricultură
Facultatea de Agricultură a fost înfiinţată în anul 1912. Este cea mai veche şi prestigioasă instituţie romanească de învăţământ universitar agricol. A acordat prima diplomă de inginer agronom din România. Misiunea de bază a facultăţii este aceea de formare a specialiştilor pentru unul din cele mai complexe domenii ale economiei naţionale. Aceştia vor avea o bogată pregătire teoretică şi practică, fiind capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din agricultura românească. De asemenea, prin cunoştinţele dobândite vor putea exercita funcţii de management şi marketing, exploatare a utilajelor specifice, protecţia plantelor etc. Toate acestea în conformitate cu noile legi specifice din agricultură, cu dinamica fondului funciar, cu noile cerinţe europene. Totodată, viitorii absolvenţi ai facultaţii sunt instruiţi pentru activitatea de cercetare, pedagogie şi metodică pentru a deveni cadre didactice în învăţământul preuniversitar şi universitar. O altă misiune a facultăţii este şi aceea de pregătire continuă a absolvenţilor prin masterat, doctorat sau alte specializări postuniversitare. Realizarea misiunii se bazează pe îndeplinirea următoarelor obiective: - asigurarea numărului de studenţi corespunzător bazei tehnico - materiale şi nivelului de absorbţie al pieţei cu forţă de muncă; - dezvoltarea şi modernizarea bazei tehnico - materiale pentru învăţământ şi cercetare; - creşterea calităţii procesului de învăţământ şi a cercetării ştiinţifice, prin asigurarea spaţiilor de învăţământ, laboratoare de cercetare, ateliere de proiectare, câmpuri şi loturi experimentale, mijloace de informatizare, biblioteci, cât şi generalizarea sistemului concurenţial privind licitarea unor programe de cercetare pe plan local, naţional şi internaţional; - conservarea, dezvoltarea, aplicarea şi răspândirea creaţiei ştiinţifice în domeniul agricol, inginerie alimentara, stiinte economice, biologie; - specializarea postuniversitară a absolvenţilor prin masterat şi doctorat; - perfecţionarea activităţii didactico-metodice a absolventilor nostri care vor deveni cadre didactice în gimnazii şi licee agroindustriale, licee de cultură generală, universităţi; - actualizarea instruirii absolventilor din zona de influenţă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, prin cursuri de specializare; - acordarea de consultanţă agenţilor economici în domeniul producţiei agricole şi a celei colaterale; - ameliorarea continuă a activităţilor şi performanţelor prin valorificarea experienţei universităţilor şi centrelor de cercetare de referinţă din ţară şi străinătate în domeniul producţiei agricole.Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european, având ca misiune fundamentală formarea de ingineri specializaţi în agricultură, montanologie, horticultură, inginerie şi management, ingineria produselor alimentare, inginerie mediului, zootehnie, licenţiaţi în biologie şi doctori medici veterinari.