Teatrologie (Jurnalism teatral)
in cadrul Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, din Iasi, Moldova
Despre program
Specializarea Jurnalism teatral oferă un câmp vast de opțiuni celor care aleg să urmeze această cale. La finalul primilor trei ani, absolvenții vor avea cunoștințe în comunicare și relații cu publicul, publicitate, media, în proiectare și organizare de evenimente artistice sau a trupelor de teatru. Pe de o parte, tinerii specialişti teatrologi pot deveni buni manageri şi animatori de evenimente culturale, secretari literari sau referenţi, consultanţi artistici, iar, pe de altă parte, își pot face o carieră în critica de teatru, transformându-se chiar în formatori de opine, precum, nu în ultimul rând, au posibilitatea să pășească în domeniul cercetării interdisciplinare.
Arte
Teatru şi artele spectacolului
Teatrologie
Licență
Romana
Acreditat
1 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Iasi
- Arte plastice (Pictură)Facultatea de Arte Vizuale şi Design
- Muzicologie
- Interpretare muzicală
- Arte PlasticeFacultatea de Arte Vizuale şi Design
- Artă muralăFacultatea de Arte Vizuale şi Design
- Artă muralăFacultatea de Arte Vizuale şi Design
- Pedagogie muzicalăInstitutul de Pregatire Psihopedagogica si Consiliere
- Arta Sacră în patrimoniu culturalFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Arte plastice (Foto, video)Facultatea de Arte Vizuale şi Design
Facultatea de Teatru
În domeniul Teatru, misiunea facultăţii este de a oferi absolvenţilor celor două specializări Artele spectacolului (direcţii de studii: Actorie, Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete, Regie, Coregrafie) și Teatrologie – Jurnalism Teatral programe de studiu bazate pe cercetarea interdisciplinară şi care să permită atingerea competenţelor profesionale în domeniul creaţiei teatrale.
Informatii despre Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi
Universitatea de Arte „George Enescu” are ca obiectiv principal organizarea şi formarea educaţiei în domeniul prioritar naţional Arte, ce include domenii de licenţă: Muzica (specializările: Interpretare muzicală, Pedagogie muzicală, Compoziţie, Muzicologie, Dirijat, Muzică religioasă), Artele vizuale şi Design (cu specializările: Pictură, Sculptură, Grafică, Moda-design vestimentar, Artă murală, Pedagogia artelor plastice si decorative, Conservare – Restaurare, Design, Istoria şi Teoria artei) şi Teatru (cu specializările: Actorie, Actorie/Păpuşi/Marionete, Regie, Teatrologie-Jurnalism teatral).
În aceeaşi măsură însă se constituie într-un emiţător al culturii, militând pentru protejarea, păstrarea şi promovarea creaţiei artistice româneşti, cultivarea şi dezvoltarea gustului pentru frumos şi pentru o creaţie autentică.