Ştiinţa şi Ingineria Bioresurselor Acvatice
in cadrul Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, din Galati, Moldova
Despre program
Misiunea programului de master Ştiinţa şi Ingineria Bioresurselor Acvatice (SIBA) vizează dezvoltarea valenţelor profesionale şi a aptitudinilor de cercetare ale absolvenţilor studiilor de licenţă aplicate în domeniul exploatării şi gestionării durabile a bioresurselor acvatice. Disciplinele din planul de învăţământ al specializării SIBA urmăresc completarea cunoştinţelor fundamentale dobândite în cadrul ciclului de licenţă al specializărilor Pescuit şi Industrializarea Peştelui, Ingineria Produselor Alimentare, Ecologie şi Protecţia Mediului cu precădere, dar nu numai, prin abordarea unor tematici complementare ce vizează intensificarea producţiei din acvacultură utilizând tehnologii moderne şi, implicit, a unor sisteme suport complexe, controlul calităţii efluentului în scopul diminuării impactului de mediu, utilizarea biotehnologiilor in alimentaţia organismelor de cultură, biosecuritatea şi siguranţa produsului final al procesului de acvacultură, ameliorarea genetică a speciilor de cultură ş.a. Din această perspectivă, activităţile didactice se află într-o strânsă legătură cu activitatea de cercetare, punându-se accentul pe caracterul formativ şi aplicativ al acestora pentru obţinerea de cunoştinţe şi abilităţi cu caracter transdisciplinar, în acord cu tendinţele europene şi mondiale. Obiective specifice Atingerea competenţelor profesionale vizate de programul de studiu de masterat; Atingerea competenţelor de cercetare la nivel profesional sau la nivelul de accedere către doctorat; Inter-raţionalizarea specialistului format cu mediul economic (practică, colaborare, cercetare); Pregătirea specialistului pentru proiectarea tehnicilor, echipamentelor şi instalaţiilor din acvacultură dar şi al aplicării unor tehnologii moderne privind cultura organismelor acvatice cu valoare economică; Pregătirea specialistului în managementul calităţii proceselor din acvacultură, marketingului produselor pescăreşti, evaluării impactului de mediu al tehnologiilor aplicate în acvacultură; Obţinerea facultativă a unor abilităţi pedagogice prin modulul de pregătire specifică în acest domeniu. Competenţe profesionale Optimizarea proceselor de reproducere şi crestere ale organismelor acvatice; Proiectarea sistemelor recirculante de acvacultura industrială; Managementul operaţional al sistemelor recirculante de acvacultura industrială; Controlul calităţii în producţia şi exploatarea bioresurselor acvatice; Conservarea şi protecţia bioresurselor acvatice; Managementul şi marketingul producţiei şi exploatării bioresurselor acvatice.
Științe ale Naturii
Ştiinţa mediului
Ştiinţa mediului
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Biotehnologii în alimentația organismelor acvatice
- Ameliorarea genetică a peștilor
- Ingineria sistemelor recirculante din acvacultură
- Tehnologia crustaceelor
- Tehnici experimentale
- Biostatistică
- Fiziologia organismelor acvatice
- Managementul bioresurselor acvatice
- Dinamica populațiilor și evaluarea stocurilor de bioresurse acvatice
- Tehnologia algelor
- Tehnologia moluștelor
- Strategii europene privind producția și exploatarea bioresurselor
- Legislație
- Ingineria sistemelor recirculante din acvacultură
- Managementul nutrienților în sistemele de producție din acvacultură
- Monitoringul impactului de mediu al acvaculturii
- Etică şi integritate academică
- Modul de cercetare
- practică şi de elaborarea lucrării de disertaţie
- Tehnici experimentale
- Biosecuritatea în exploatarea și producția resurselor acvatice vii
- Managementul calităţii
- Cercetare de marketing
- Proiectarea și promovarea produselor noi
- Practică
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Galati
- Științe- Abordarea Integrată a Științelor NaturiiFacultatea de Ştiinţe și Mediu
- Monitorizarea și Managementul MediuluiFacultatea de Ştiinţe și Mediu
- Ecologie şi protecţia mediuluiFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Controlul şi Expertizarea Calităţii MediuluiFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Știința MediuluiFacultatea de Ştiinţe și Mediu
- Ştiinţa şi Ingineria Bioresurselor AcvaticeFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.
Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.