Statistică şi previziune economică
Despre program
COMPETENŢE GENERALE – Cunoaşterea, înţelegerea, analiza, modelarea şi utilizarea conceptelor, teoriilor, principiilor şi a metodelor fundamentale de investigare şi prospectare specifice economiei de piaţă; – Explicarea şi interpretarea ideilor, proceselor, fenomenelor, stărilor şi tendinţelor specifice activităţilor economice şi elaborarea de judecăţi de valoare argumentate la nivel micro şi macroeconomic; – Capacitatea de a consulta, interpreta şi aplica reglementări şi norme în domeniul economic şi social pentru rezolvarea unor probleme specifice; – Culegerea, prelucrarea, analiza şi interpretarea datelor şi informaţiilor referitoare la probleme definite în vederea formulării de diagnoze şi sinteze argumentate şi pentru elaborarea de decizii fundamentate; – Comunicarea orală şi scrisă în scop profesional în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională şi dezvoltarea deprinderilor de a lucra eficient în contexte culturale diferite; – Utilizarea tehnologiei şi instrumentelor moderne pentru procesarea de informaţii şi gestionarea de baze de date specifice activităţilor economice şi sociale; – Capacitatea de a preda elevilor din învăţământul preuniversitar subiecte legate de economie în cazul titularilor unei diplome de licenţă care posedă şi un certificat de absolvire a modulului pedagogic. COMPETENŢE DE SPECIALITATE – Cunoaşterea şi utilizarea de metode, tehnici şi instrumente cantitative pentru analiza fenomenelor şi proceselor economice şi sociale; – Cunoaşterea şi utilizarea pachetelor de programe statistice (SPSS, STATA, EViews, Matlab etc.); – Organizarea de sondaje statistice, prelucrarea, interpretarea şi implementarea rezultatelor acestora; – Analiza şi modelarea seriilor de timp, elaborarea de diagnoze, sinteze şi previziuni; – Evaluarea şi modelarea riscurilor specifice domeniului economic.
Științe Economice
statistică și informatică economică
Statistică şi previziune economică
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Microeconomie
- Economie europeană
- Matematici aplicate în economie
- Management
- Finanțe publice
- Fundamentele serviciilor
- Limba modernă în afaceri 1
- Educație fizică 1
- Macroeconomie
- Matematici financiare și actuariale
- Bazele contabilității
- Informatică economică
- Bazele marketingului
- Dreptul afacerilor
- Limba modernă în afaceri 2
- Educație fizică 2
- Contabilitate financiară
- Finanțele întreprinderii
- Baze de date și programe
- Statistică descriptivă
- Etica în afaceri
- Limba modernă în afaceri
- Statistică inferenţială
- Software statistic
- Asigurări
- Demografie
- Modelare matematică
- Practică - Statistică: Limbaj specializat aplicat
- Previziuni economice
- Analiza datelor
- Bazele econometriei
- Analiza seriilor cronologice şi previziune
- Gestiunea portofoliului
- Metode statistice în asigurări
- Control şi audit financiar
- Modelare econometrică
- Elaborarea lucrării de licență
- Statistică economică
- Cercetări operaţionale
- Criptografie aplicată în economie şi gestiunea afacerilor
- Metode statistice în controlul calităţii
- Elemente de teoria jocurilor
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Cluj-Napoca
- Statistică şi previziune economicăFacultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
- Management hotelier (IFR)Facultatea de Business
- FiscalitateFacultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
- Diagnostic şi evaluareFacultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
- Gestiune financiară corporativă (în limbile maghiară şi engleză)Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
- Bănci, asigurări şi pieţe financiareFacultatea de Ştiinţe Economice
- Administrarea afacerilor în servicii de ospitalitateFacultatea de Business
- Managementul riscului în afaceri internaţionaleFacultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
- ManagementFacultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
Informatii despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.
Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.
Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.