Sisteme de procesare și controlul calității alimentelor
Despre program
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care şi le-a propus într-un domeniu vital al existenței Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu. Conform planului de învățământ și a fișelor disciplinelor în facultatea noastră se studiază discipline fundamentale, discipline de interferență și în bună măsură discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolvenții noștri sunt specialiști de cel mai înalt nivel, dar şi oameni de cultură.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Ingineria produselor alimentare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Principiile procesarii produselor agro-alimentare
- Principiile procesarii produselor agro-alimentare 2
- Trasabilitatea alimentelor în lanţul agro-alimentar
- Alimente funcţionale şi nutraceutice
- Evaluarea senzoriala a produselor agro-alimentare
- Tehnici avansate de analiza a alimentelor
- Autentificarea produselor agro-alimentare
- Reglementari legislative agro-alimentare
- Plante condimentare si aromatizanti naturali1
- Plante condimentare si aromatizanti naturali 2
- Nutritie si sanatate
- Ecoalimente
- Principiile procesarii produselor agro-alimentare 3
- Certificarea produselor agro-alimentare
- Practică asistată pentru lucrarea de dizertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Cluj-Napoca
- Protecția plantelorFacultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș
- TEHNOLOGIA PRODUCERII ȘI VALORIFICĂRII VINURILOR SPECIALE ȘI A PRODUSELOR DERIVATEFacultatea de Horticultură
- Ingineria Produselor AlimentareFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- ȘTIINȚE HORTICOLEFacultatea de Horticultură
- Managementul calităţii alimentelor (în limba engleză)Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Dezvoltare ruralăFacultatea de Agricultură
- ECONOMIE AGROALIMENTARĂFacultatea de Horticultură
- PeisagisticăFacultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care şi le-a propus într-un domeniu vital al existenței. Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu. Conform planului de învățământ și a fișelor disciplinelor în facultatea noastră se studiază discipline fundamentale, discipline de interferență și în bună măsură discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolvenții noștri sunt specialiști de cel mai înalt nivel, dar şi oameni de cultură.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată cu 145 de ani în urmă, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.
Universitatea asigură formarea academică a specialiştilor de înaltă calificare în domeniile fundamentale de ştiinţe agricole şi silvice, de ştiinţe inginereşti, de medicină veterinară şi de ştiinţe ale naturii şi prin promovarea studiilor de licenţă, masterat, doctorat şi postuniversitare bazate pe dezvoltarea cunoaşterii, a cercetării şi inovării.
Aspiraţia spre excelenţă, înscrisă în misiunea USAMV Cluj-Napoca, cuprinde şi activitatea de cercetare, care pentru a deveni competitivă, a început a fi organizată în puternice centre de cercetare care să polarizeze şi să atragă finanţări interne şi internaţionale. În prezent sunt deja constituite 9 centre de cercetare, unele recunoscute de CNCSIS, altele cu aspiraţii de afirmare şi participare la programele de formare a consorţiilor multinaţionale în vederea utilizării programelor comunitare pentru integrarea în Spaîiul European al Cercetării (ERA).
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca are o îndelungată tradiţie în cooperarea internaţională, atât pe plan didactic cat şi ştiinţific. Colaborările în cadrul programelor Erasmus, Erasmus Mudus, CEEPUS, COST, AUF au permis unui număr semnificativ de studenţi ai universităţii noastre să studieze în străinătate sau să petreacă stagii de formare academica post-universitară în laboratoare de top din Europa. Deschiderea spre internaţionalizare a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca reprezintă un obiectiv important în strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung.