Sănătatea Reproducerii Umane
in cadrul Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, din Targu Mures, Transilvania
Despre program
Masterul Sănătatea Reproducerii Umane se adresează absolvenţilor facultăţilor de medicină, medicilor și asistenților medicali interesaţi de aprofundarea studiilor de licență, dezvoltarea carierei şi dobândirea unor noi capacități de cercetare științifică.
Prin acest masterat se va asigura extinderea profesionalizării și specializării absolvenților din ciclul de licență Asistență Medicală Generală și Moașe pentru calificarea profesională de alți specialiști în domeniul sănătății, asistent medical șef, moașă șefă. Astfel, se creează premisele absolvenților noștri de a-și putea lărgi posibilitățile de angajare în unitățile sanitare de stat și private. În plus, în conformitate cu prevederile legale, studiile de masterat reprezintă ciclul II al studiilor universitare şi constituie o etapă pregătitoare obligatorie pentru studiile doctorale.
Romana
Acreditat
1 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Planificare familială
- Boli cu transmitere sexuală
- Sănătatea femei de la adolescență la senectute
- Noțiuni de obstetrică avansată
- Tulburări ale fertilotății și reproducerea asistată
- Nutriția preconcepțială
- în sarcină și lăzuie
- Biologia reproducerii umane
- Deontologia medicală. Bioetică. Integritate academică
- Sănătatea și nutriția nou născutului
- Diagnostic prenatal
- Noțiuni de screening în depistarea bolilor aparatului reproducător feminin
- Terapie intensivă obsteticală
- Patologie infecțioasă cu risc materno-fetal Sexualitate umană
- Cercetare aplicată și elaborarea lucrărilor de disertație
- Disciplina opțională: 1)Noțiuni de andrologie 2)Sănătatea publică materno-fetal
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Targu Mures
- Asistenţă medicală generalăFacultatea de Medicină
- Medicină dentară (în limba maghiară)Facultatea de Medicină Dentară
- Balneofiziokinetoterapie şi recuperareFacultatea de Medicină
- Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmeticFacultatea de Farmacie
- Medicină dentarăFacultatea de Medicină Dentară
- Managementul serviciilor de sănătateFacultatea de Medicină
- ORTODONȚIEFacultatea de Medicină Dentară
- MORFOLOGIA DINȚILOR ȘI ARCADELOR DENTAREFacultatea de Medicină Dentară
- Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmeticFacultatea de Farmacie
Facultatea de Medicină
"Facultatea de Medicina Iasi s-a infiintat in 1879 si de-a lungul a 134 ani s-a dezvoltat continuu ca o scoala medicala autentica care a format mii de medici practicieni. Concomitent, aceasta facultate a fost un veritabil for de stiinta care prin numeroase personalitati de marca - C.I. Parhon, Fr. Rainer, M. Ciuca, Gr. T. Popa - a contribuit decisiv la afirmarea internationala a medicinii romanesti.
In prezent, Facultatea de Medicina Iasi primeste circa 500 studenti in fiecare an de studiu. De instructia celor 4000 de studenti se ocupa 583 de cadre didactice din 71 discipline preclinice si clinice, care asigura in conditii optime o pregatire temeinica viitorilor medici; ea continua si dupa absolvirea facultatii prin numeroase forme de educatie medicala continua. Facultatea pregateste aproximativ 1000 de rezidenti in toate specialitatile, 800 doctoranzi in 36 de specilitati si asigura indrumarea metodologica si actualizarea cunostintelor medicilor specialisti din toate judetele Moldovei.
Paralel cu activitatea educationala, universitara si postuniversitara, colectivele Facultatii sunt implicate in numeroase studii si cercetari precum si in asigurarea unui nivel superior de asistenta medicala in peste 10 mari spitale universitare. Nu intamplator prima societate stiintifica din Romania s-a infiintat in 1833 la Iasi iar Revista Medico-Chirurgicala (1887) este prima publicatie medicala din sud estul Europei.
Dorim ca acest palmares academic sa evolueze progresiv ascendent pentru a consolida reputatia nationala a Facultatii si a atinge cat mai repede exigentele si standardele medicale ale comunitatii europene. Implinirea acestui obiectiv in conditiile dificile ale societatii romanesti in tranzitie va fi posibila doar prin cresterea constiintei si responsabilitatii profesionale, prin spirit de echipa si intrepatrunderea experientei dintre generatii.
Toate acestea se constitue in motive importante pentru care va invit sa fiti alaturi de noi si sa studiati la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi."
Cuvantul Decanului
Informatii despre Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
Înaltă calitate a procesului educaţional din UMF Tîrgu Mureş se reflectă în numărul mare de absolvenţi care promovează examenul de rezidenţiat, clasându-se pe primele locuri. Corpul didactic al universităţii noastre este recunoscut pe plan naţional şi internaţional pentru activitatea sa remarcabilă în domeniul educaţional, introducerea mai multor proceduri medicale ca priorităţi şi realizările deosebite în cercetare, toate ducând la un nivel înalt al calităţii procesului educaţional, în concordanţă cu cele mai înalte standarde europene.
Facilităţile moderne de predare şi învăţare constau în:
1. Infrastructură modernă - Facilităţi excelente de învăţare şi infrastructura de vârf a laboratoarelor, toate laboratoarele din preclinic fiind aflate într-o singură clădire. Centrul Integrat de Medicină dentară - recent construit, într-un ansamblu arhitectural modern
2. Cele mai bune condiţii pentru practica clinică - Universitatea noastră se află în imediata proximitate a celui mai mare spital General din România - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, situat la o distanţă de 100 m, având 1.250 paturi şi incluzând aproape toate specialităţile clinice într-o singură clădire
3. Cel mai avansat Centru de Simulare şi Abilităţi Practice din România