Restaurări protetice cu sprijin implantar
in cadrul Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, din Craiova, Oltenia
Despre program
Obiectivul specific al masterului constã în formarea și dezvoltarea competențelor complementare pregãtirii medicale inițiale a cursanților, în vederea îmbunãtãțirii eficientizãrii serviciilor sanitare, în condiții de calitate ridicatã a actului medical sau a activității de cercetare. Programul se adreseazã cursanților cu pregãtire inițialã în domeniul medical, absolvenți ai specializărilor de Medicină dentară/Stomatologie. Principalele obiective ale programului sunt:
– obținerea de cunoștințe generale și de specialitate, masteranzii fiind familiarizați cu cele mai noi cunoștințe în domenii ca: anatomia si fiziologia cavității orale, ocluzologie, biomateriale, implantologie orală, protetică;
– identificarea pacienților a căror stare generală și status endooral le permite să beneficize de tratament implanto-protetic;
– însușirea și perfecționarea celor mai noi tehnici chirurgicale de pregătire a suportului osos, în vederea inserției implantelor dentare;
– formarea absolvenților pentru studiile doctorale, condiție care devine obligatorie odată cu aplicarea în învățământul românesc a principiilor de organizare a învățământului superior în Uniunea europeana etc.
Medicină
Medicină dentară
Medicină dentară
Master
Romana
Acreditat
1 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Anatomie clinică preimplantară
- Biomateriale
- Morfofiziologia preimplantară a cavității bucale
- Evaluarea generală a pacientului
- Imagistică maxilo-facială
- Interrelaţia parodonţiu-terapia implantară
- Principii de restaurare protetică fixă
- Reabilitare mobilizabilă implanto-protetică
- Principii ocluzale în implantologie
- Tehnici chirurgicale în implantologie
- Supraprotezare fixă pe implante
- Principii de concepere a protezei scheletate
- Principii de restaurare prin proteză totală
- Chirurgie preimplantară (Opțional)
- Urgenţe medico-chirurgicale (Opțional)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Craiova
- Balneofiziokinetoterapie şi recuperareFacultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală
- Asistenţă medicală generalăFacultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală
- Farmacie (în limba engleză)Facultatea de Farmacie
- MoaşeFacultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală
- FarmacieFacultatea de Farmacie
- MedicinăFacultatea de Medicină
- Farmacologie şi toxicologieFacultatea de Farmacie
- Laborator clinic şi de analiza medicamentuluiFacultatea de Farmacie
- Laborator clinic și de analiza medicamentuluiFacultatea de Medicină
Facultatea de Medicină Dentară
Facultatea de Medicina Dentara din Iasi este o institutie academica structurata si organizata conform unor principii moderne, fiind de asemeni una dintre cele mai prestigioase facultati cu profil medical din tara - la nivel regional, national si chiar international. Istoricul sau a fost influentat de numeroase personalitati din medicina româneasca, iar multi dintre absolventii sai reprezinta acum nume semnificative pentru stomatologia româneasca si internationala. Trecutul sau onorabil si prezentul dinamic si modern constituie premizele pentru un viitor stralucit.
Facultatea de Medicina Dentara din Iasi a fost creata în 1945 ca o sectie a Facultatii de Medicina, sub îndrumarea Prof. Dr. Nicolae Dutescu, fiind prima cu acest profil din tara. Din 1965 functioneaza ca facultate independenta, având cursuri cu o durata de 6 ani. Dupa 1989 si în special din 1992 facultatea noastra a parcurs un proces de dezvoltare continua, prin marirea numarului de cadre didactice si a numarului de studenti si prin modernizarea Clinicilor de specialitate si dotarea lor cu o baza materiala moderna, în concordanta cu exigentele mileniului III.
Informatii despre Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova prin facultăţile şi specializările sale de studii de licenţă, masterat şi doctorat, este o instituţie academică în care componenta educaţională este preponderentă, dar în care cercetarea ştiinţifică trebuie să câştige în dimensiuni şi în substanţă, existând perspectiva certă de echilibrare a celor două componente pe termen mediu.
În acelaşi timp, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova trebuie să devină pivotul asistenţei medicale, atât sub aspect metodologic cât şi al activităţilor practice de specialitate, în regiunea istorică a Olteniei.
Una dintre activităţile importante pe care şi le propune pentru viitor UMF Craiova constă în dezvoltarea, diversificarea şi susţinerea tuturor formelor de pregătire post-licenţă, inclusiv învăţământ la distanţă informatizat (e-learning), precum şi asigurarea condiţiilor de formare prin rezidenţiat în cât mai multe dintre specialităţile recunoscute.