Rehabilitation implanto-prothetique de l’edentation
in cadrul Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, din Iasi, Moldova
Despre program
OBJECTIFS DE LA FORMATION:
– Formation des stagiaires à l’activité de recherche scientifique, à une carrière d’enseignant, tout comme l’affinement de la formation des médecins stomatologistes du réseau sanitaire;
– Un haut niveau de documentation et instruction des stagiaires, capable de leur permettre et faciliter l’admission aux études de doctorat;
– Approfondissement d’un thème d’intérêt dans le domaine de la réhabilitation orale de l’édentation et des pertes de substance oro-maxillo-faciale, thème caractérisé par sa nouveauté, par la grande incidence de la pathologie parmi les Roumains, par des traitements nouveaux qui exigent un perfectionnement continu;
– Une approche multidisciplinaire de ce thème actuel, ayant une applicabilité pratique directe et un impact particulier sur le développement et le progrès de la médecine dentaire contemporaine, pour ces patients isolés à cause de leur mutilation;
– Amélioration de la qualité des soins dentaires fournis à la population par un meilleur niveau professionnel de la nouvelle génération.
Medicină
Medicină dentară
Tehnică dentară
Master
Franceza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Implantologie
- Prothèses sur implants
- Technologie dentaire
- Anesthésie et sédation en médecine dentaire
- Radiologie
- Chirurgie OMF
- Matériaux dentaires
- Histologie
- Informatique et Biostatistique
- Prothèses sur implants
- Prothèses maxillo-faciales
- Technologie dentaire
- Anesthésie et sédation en médecine dentaire
- Radiologie
- Chirurgie OMF
- Matériaux dentaires
- Biologie cellulaire
- Informatique et Biostatistique
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Iasi
- Bioingineria reabilităriiFacultatea de Bioinginerie Medicală
- Medicina DentaraFacultatea de Medicină Dentară
- Reabilitarea implanto-protetică a edentaţiei/ Implanto-prosthetic rehabilitation of edentulousFacultatea de Medicină
- Medicină (în limba franceză)Facultatea de Medicină
- Medicină (în limba engleză)Facultatea de Medicină
- MedicinăFacultatea de Medicină
- Medicină dentară (în limba franceză)Facultatea de Medicină Dentară
- Reabilitarea implanto-protetică a edentaţieiFacultatea de Medicină
- Balneofiziokinetoterapie şi recuperareFacultatea de Medicină Dentară
Facultatea de Medicină Dentară
Facultatea de Medicina Dentara din Iasi este o institutie academica structurata si organizata conform unor principii moderne, fiind de asemeni una dintre cele mai prestigioase facultati cu profil medical din tara - la nivel regional, national si chiar international. Istoricul sau a fost influentat de numeroase personalitati din medicina româneasca, iar multi dintre absolventii sai reprezinta acum nume semnificative pentru stomatologia româneasca si internationala. Trecutul sau onorabil si prezentul dinamic si modern constituie premizele pentru un viitor stralucit.
Facultatea de Medicina Dentara din Iasi a fost creata în 1945 ca o sectie a Facultatii de Medicina, sub îndrumarea Prof. Dr. Nicolae Dutescu, fiind prima cu acest profil din tara. Din 1965 functioneaza ca facultate independenta, având cursuri cu o durata de 6 ani. Dupa 1989 si în special din 1992 facultatea noastra a parcurs un proces de dezvoltare continua, prin marirea numarului de cadre didactice si a numarului de studenti si prin modernizarea Clinicilor de specialitate si dotarea lor cu o baza materiala moderna, în concordanta cu exigentele mileniului III.
Informatii despre Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fondată in 1879, este unul din cele mai vechi așezăminte de învățământ superior din Romania.
Universitatea poartă numele lui Grigore T. Popa, om de știință cu renume internațional în domeniul neuro-endocrin și, de asemenea, titular al catedrei de Anatomie Funcțională și Embriologie. Cercetările sale au dus la descoperirea sistemului port hipofizar.
Sediul său principal se află în Palatul Calimachi, datat 1793 și aflat pe lista monumentelor istorice. În 2011 a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.