Psihologia sănătăţii publice și clinice
Despre program
Licențiaților în Psihologie:
Absolvenții programului vor fi eligibili pentru atestare la Colegiului Psihologilor din România (CPR) ca:
a) Psiholog practicant autonom în Consiliere Psihologică cognitiv-comportamentală (Prin Asociația de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale);
b) Psiholog practicant sub supervizare / autonom în Psihologie Clinică
c) Vor avea competențe în Psihologia Sănătății Publice și Clinice.
Licențiaților în alte domenii:
Absolventii vor dobândi competențe în Psihologia Sănătății Publice și Clinice și cunoștințe din domeniile Psihologiei Clinice și Consilierii Psihologice cognitiv-comportamentale.
Studenţii care doresc formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală pot să urmeze cursuri adiționale in vederea obţinerii de la CPR a certificatului de psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare
Științe Sociale și Psihologie
Psihologie
Psihologie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Ştiinţe cognitive aplicate
- Emoții și tehnici de autoreglare emoțională (curs predat în limba engleză)
- Promovarea sănătății mintale la copii și adolescenți
- Psihologie clinică și psihoterapii individuale și de grup I
- Opțional
- Stagiu practic 1
- Psihodiagnostic clinic și intervenții psihologice la adulți
- Psihodiagnostic clinic și intervenții psihologice la copii și adolescenți
- Consiliere psihologică: programe de interven ție cognitiv-
- Neuroștiințe și sănătate mintală
- Dezvoltarea relației terapeutice în intervenții individuale și de grup
- Opțional
- Stagiu practic 2
- Psihologia sănătății clinice
- Personalitate: diagnoză și intervenție
- Psihoterapii cognitiv-comportamentale
- Consiliere genetică (curs predat în limba engleză)
- Consilierea persoanelor și grupurilor vulnerabile
- Opțional
- Stagiu practic 3
- Metodologia cercetării și analiza datelor
- Strategii și metode de analiză calitativă a datelor
- Proiect de cercetare și redactarea articolelor științifice
- Psiho-oncologie
- Stagiu practic 4
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Sociale și Psihologie, în Cluj-Napoca
- Sociologie (în limba maghiară)Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Antropologie aplicatăFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului şi dezvoltarea potenţialului umanFacultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Asistenţa socială în spaţiul justiţiei. Probaţiune şi mediereFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Analiza datelor complexeFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Comunicare, societate şi mass mediaFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- AntropologieFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Asistență Socială – învățământ la distanță maghiarăFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Masterat european în drepturile copiilorFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
Începutul învăţământului universitar de psihologie la Iaşi este anterior înfiinţării Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Psihologia figura printre disciplinele filosofice predate la Academia Mihăileană şi la Seminarul de la Socola. Odată cu înfiinţarea Universităţii în 1860, primele cursuri universitare de psihologie şi pedagogie (didactică) au fost ţinute de Simion Bărnuţiu. În perioada postbelică, comunistă, învăţământul universitar de psihologie a avut de suferit, fiind considerat „retrograd”, „inutil” sau chiar „subversiv”, ajungându-se chiar la desfiinţarea secţiilor cu profil psihologic pentru o perioada de circa 20 ani.
După decembrie 1989, secţiile de psihologie şi pedagogie se reînfiinţează în cadrul facultăţii de Filozofie, cunoscând un succes enorm în rândul tinerilor (la concursul de admitere în facultate s-a ajuns la o concurenţă de 20 de candidaţi pe loc) dovadă a necesităţii lor. În 1997, se realizează o separare, justificată atât administrativ cât şi epistemologic, de Facultatea de Filosofie, prin înfiinţarea noii Facultăţi de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Sub aspectul cercetării ştiinţifice de specialitate, proiectele de cercetare derulate, volumul şi ritmul publicaţiilor realizate (reviste proprii, volume, 4 colecţii coordonate în cadrul Editurii Polirom, etc.) participarea în echipe internaţionale, situează facultatea noastră printre cele mai dinamice din ţară în domeniu.
Activitatea de cercetare susţinută care se derulează în facultate este probată, pe lângă numărul impresionant de publicaţii, de următoarele repere statistice: 12 grant-uri naţionale; participarea la 7 proiecte internaţionale de cercetare.
Biblioteca de Pedagogie și Psihologie se află în corpul D al Universităţii, parter, Str. Toma Cozma, nr.3, 700554, Iaşi, Telefon: 0232 20 1127.
Informatii despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.
Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.
Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.