Protecţia consumatorului şi a mediului
Despre program
Realizarea misiunii se bazează pe îndeplinirea următoarelor obiective:
– asigurarea numărului de studenţi corespunzător bazei tehnico – materiale şi nivelului de absorbţie al pieţei cu forţă de muncă;
– dezvoltarea şi modernizarea bazei tehnico – materiale pentru învăţământ şi cercetare;
– creşterea calităţii procesului de învăţământ şi a cercetării ştiinţifice, prin asigurarea spaţiilor de învăţământ, laboratoare de cercetare, ateliere de proiectare, câmpuri şi loturi experimentale, mijloace de informatizare, biblioteci, cât şi generalizarea sistemului concurenţial privind licitarea unor programe de cercetare pe plan local, naţional şi internaţional;
– conservarea, dezvoltarea, aplicarea şi răspândirea creaţiei ştiinţifice în domeniul agricol, inginerie alimentara, stiinte economice, biologie;
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Protecția consumatorului și a mediului
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică şi statistică
- Chimie anorganică şi analitică
- Chimie organică
- Chimie fizică şi coloidală
- Informatică aplicată
- Biofizică
- Meteorologie şi climatologie
- Biochimie
- Geometrie descriptivă şi desen tehnic
- Elemente de inginerie mecanică
- Chimia alimentelor
- Practică
- Educaţie fizică
- Discipline opționale (Botanică,Conservarea biodiversităţii
- Fiziologie vegetală
- Ecofiziologie aplicată
- Limbi străine(se va alege o disciplină: engleză
- franceză
- germană
- spaniolă)
- Discipline facultative (Psihologia educaţiei
- Pedagogie I)
- Biochimia alimentului
- Microbiologie generală
- Fenomene de transfer
- Materii prime animale
- Materii prime vegetale
- Ecologie şi protecţia mediului
- Instalaţii frigorifice şi climatizări
- Elemente de inginerie electrică
- Microbiologie specială
- Operaţii unitare în industria alimentară
- Grafică asistată de calculator
- Practică tehnologică în domeniu
- Educaţie fizică
- Discipline opționale (Reziduri anorganice şi organice în produsele agroalimentare
- Poluarea şi protecţia ecosistemelor
- Limbi străine (se va alege o disciplină: engleză
- franceză
- germană
- spaniolă)
- Discipline facultative (Pedagogie II
- Didactica specialităţii)
- Principiile nutriţiei umane
- Tehnologii pentru prelucrarea produselor de origine vegetală
- Teoria economică a consumatorului
- Analize senzoriale
- Auditul de mediu
- Inocuitatea produselor alimentare
- Biotehnologii agroalimentare
- Utilaje în industria alimentară si ingineria mediului
- Ambalaje şi design în industria alimentară
- Monitorizarea factorilor de mediu
- Tehnici şi echipamente de investigare a factorilor de mediu
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
- Coloizi în industria alimentară)
- Discipline facultative (Instruire asistată de calculator
- Managementul clasei de elevi
- Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu
- Examen de absolvire: nivelul 1)
- Metode şi tehnici de evaluare şi expertizare în domeniul alimentar
- Managementul mediului
- Managementul protecţiei consumatorului
- Marketing şi merceologie
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
- Optimizarea şi modelarea proceselor tehnologice
- Politici şi strategii globale de securitate alimentară
- Legislatie şi servicii de protecţie a consumatorului
- Siguranţă alimentară în protecţia consumatorului
- Managementul deşeurilor
- Tehnici de depoluare a mediului
- Comportamentul consumatorului
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Toxicitatea plantelor medicinale şi ciupercilor
- Autentificarea alimentelor şi decelarea falsificărilor)
- Susţinerea proiectului de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Iasi
- HorticulturăFacultatea de Horticultură
- ZootehnieFacultatea de Zootehnie
- Controlul şi Procesarea AlimentelorFacultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
- Zootehnie (ID)Facultatea de Zootehnie
- Horticultură EcologicăFacultatea de Horticultură
- PeisagisticăFacultatea de Horticultură
- Analiză şi diagnoză în agriculturăFacultatea de Agricultură
- Evaluarea şi conservarea biodiversităţiiFacultatea de Agricultură
- Tehnologia prelucrării produselor agricoleFacultatea de Agricultură
Facultatea de Agricultură
Facultatea de Agricultură a fost înfiinţată în anul 1912. Este cea mai veche şi prestigioasă instituţie romanească de învăţământ universitar agricol. A acordat prima diplomă de inginer agronom din România. Misiunea de bază a facultăţii este aceea de formare a specialiştilor pentru unul din cele mai complexe domenii ale economiei naţionale. Aceştia vor avea o bogată pregătire teoretică şi practică, fiind capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din agricultura românească. De asemenea, prin cunoştinţele dobândite vor putea exercita funcţii de management şi marketing, exploatare a utilajelor specifice, protecţia plantelor etc. Toate acestea în conformitate cu noile legi specifice din agricultură, cu dinamica fondului funciar, cu noile cerinţe europene. Totodată, viitorii absolvenţi ai facultaţii sunt instruiţi pentru activitatea de cercetare, pedagogie şi metodică pentru a deveni cadre didactice în învăţământul preuniversitar şi universitar. O altă misiune a facultăţii este şi aceea de pregătire continuă a absolvenţilor prin masterat, doctorat sau alte specializări postuniversitare. Realizarea misiunii se bazează pe îndeplinirea următoarelor obiective: - asigurarea numărului de studenţi corespunzător bazei tehnico - materiale şi nivelului de absorbţie al pieţei cu forţă de muncă; - dezvoltarea şi modernizarea bazei tehnico - materiale pentru învăţământ şi cercetare; - creşterea calităţii procesului de învăţământ şi a cercetării ştiinţifice, prin asigurarea spaţiilor de învăţământ, laboratoare de cercetare, ateliere de proiectare, câmpuri şi loturi experimentale, mijloace de informatizare, biblioteci, cât şi generalizarea sistemului concurenţial privind licitarea unor programe de cercetare pe plan local, naţional şi internaţional; - conservarea, dezvoltarea, aplicarea şi răspândirea creaţiei ştiinţifice în domeniul agricol, inginerie alimentara, stiinte economice, biologie; - specializarea postuniversitară a absolvenţilor prin masterat şi doctorat; - perfecţionarea activităţii didactico-metodice a absolventilor nostri care vor deveni cadre didactice în gimnazii şi licee agroindustriale, licee de cultură generală, universităţi; - actualizarea instruirii absolventilor din zona de influenţă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, prin cursuri de specializare; - acordarea de consultanţă agenţilor economici în domeniul producţiei agricole şi a celei colaterale; - ameliorarea continuă a activităţilor şi performanţelor prin valorificarea experienţei universităţilor şi centrelor de cercetare de referinţă din ţară şi străinătate în domeniul producţiei agricole.Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european, având ca misiune fundamentală formarea de ingineri specializaţi în agricultură, montanologie, horticultură, inginerie şi management, ingineria produselor alimentare, inginerie mediului, zootehnie, licenţiaţi în biologie şi doctori medici veterinari.