Pescuit şi Industrializarea Peştelui
in cadrul Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, din Galati, Moldova
Despre program
Calificările pe care le dezvoltă prin oferta de studii Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor sunt înregistrate în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior. Toate programele de studii sunt acreditate ARACIS. În cadrul Domeniului Ingineria Produselor Alimentare sunt organizate 3 programe de studii: Ingineria Produselor Alimentare, Controlul şi Expertiza produselor Alimentare, Pescuit şi Industrializarea Peştelui. In anii I si II de studii studenţii admişi la acest Domeniu urmează cursuri care le asigură o solidă pregătire inginerească. În anii III şi IV studenţii urmează cursuri care le permit formarea de competenţe profesionale în acord cu calificarea programului de studii urmat (ales în semestrul al II-lea al anului II universitar), astfel încât după parcurgerea întregului program de studii şi obtinerea diplomei de Inginer, absolvenţii vor putea ocupa diferite posturi de pe piaţa muncii. Programele de studii permit, în acelaşi timp, tuturor studenţilor, acumularea de competenţe transversale. Programul de studii Pescuit şi Industrializarea Peştelui Compeţente profesionale C1. Identificarea, descrierea şi utilizarea adecvată a noţiunilor specifice ştiinţei alimentului şi siguranţei alimentare; C2. Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalaţiilor şi echipamentelor de industrie alimentară; C3. Supravegherea, conducerea, analiza şi proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit; C4. Conducerea proceselor de reproducere şi de creştere ale organismelor acvatice; C5. Proiectarea şi managementul operational ale sistemelor de producţie din acvacultură; C6. Exploatarea bioresurselor acvatice în condiţiile conservării echilibrului ecosistemelor acvatice naturale. Competenţe transversale Aplicarea strategiilor de perseverenţă, rigurozitate, eficienţă şi responsabilitate în muncă, punctualitate şi asumarea răspunderii pentru rezultatele activităţii personale, creativitate, bun simţ, gândire analitică şi critică, rezolvarea de probleme etc., pe baza principiilor, normelor şi a valorilor codului de etică profesională în domeniul alimentar; Aplicarea tehnicilor de interrelaţionare în cadrul unei echipe; amplificarea şi cizelarea capacităţilor empatice de comunicare interpersonală şi de asumare a unor atribuţii specifice în desfăşurarea activităţii de grup în vederea tratării / rezolvării de conflicte individuale / de grup, precum şi gestionarea optimă a timpului; Utilizarea eficientă a diverselor căi şi tehnici de învăţare – formare pentru achiziţionarea informaţiei de baze de date bibliografice şi electronice atât în limba română, cât şi într-o limbă de ciculaţie internaţională, precum şi evaluarea necesităţii şi utilităţii motivaţiilor extrinseci şi intrinseci ale educaţiei continue.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Pescuit şi industrializarea peştelui
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Chimie (anorganică şi analitică)
- Chimie (organică)
- Chimie (fizică şi coloidală)
- Informatică aplicată
- Politici și strategii globale de securitate alimentară
- Psihologia alimentaţiei umane
- Educaţie fizică și sport
- Matematici speciale
- Fizică
- Desen tehnic și infografică
- Limbi moderne
- Biochimie
- Chimia alimentului
- Microbiologie generală
- Operaţii unitare în industria alimentară
- Elemente de inginerie mecanică
- Inocuitatea produselor alimentare
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
- Principiile nutriţiei umane
- Elemente de inginerie electrică
- Limbi moderne
- Comunicare
- Educaţie fizică și sport
- Practică de domeniu
- Analize senzoriale
- Hidrologie
- Reproducerea și selecția peștilor
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Utilaje în industria alimentară
- Biotehnologii alimentare
- Tehnologii în acvacultură
- Unelte de pescuit și tehnica pescuitului
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Ihtiologie / Anatomia
- fiziologia și sistematica peștilor
- Nutriția peștilor / Alimentația organismelor acvatice
- Botanică și zoologie acvatică / Biologie vegetală și animală
- Hidrobiologie / Limnologie
- Topografie și cartografie / Măsurători terestre)
- Discipline facultative (Tehnologia şi controlul calității în industria cărnii
- Tehnologia şi controlul calității în industria laptelui
- Tehnologia prelucrării legumelor și fructelor
- Tehnologia malțului și a berii
- Tehnologia şi controlul calității în industria de morărit și panificație)
- Utilaje în industria alimentară
- Tehnologii în acvacultură
- Inginerie în acvacultură
- Ihtiopatologie
- Marketing
- Industrializarea peștelui
- Unelte de pescuit și tehnica pescuitului
- Legislaţie şi protecţia consumatorilor
- Ambalaje și design în industria alimentară
- Management
- Ecologie şi protecţia mediului
- Elaborarea proiectului de diplomă
- Practică pentru proiectul de diplomă
- Discipline opționale (Mașini și utilaje în pescuit și acvacultură / Sisteme integrate de producție în acvacultură)
- Discipline facultative (Acvaristică
- Statistică ecologică
- Legislație europeană în pescuit și acvacultură)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Galati
- Piscicultură şi acvacultură (la Cahul)
- Pescuit şi Industrializarea PeşteluiFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Ingineria Produselor Alimentare
- Biotehnologia resurselor naturaleFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Biotehnologii pentru industria alimentarăFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Controlul, Expertizarea şi Siguranţa Alimentelor
- Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare RuralăFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Ştiinţa şi Ingineria AlimentelorFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Piscicultură şi Acvacultură
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.
Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.