Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (în limba maghiară, la Târgu Mureş) (ID)
Științe Politice și Comunicare
Științe ale educației
Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar
Licență
Maghiara
Acreditat
3 ani
ID - la distanță
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Targu Mures
- Administraţie publicăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Pedagogia învățământului primar și preșcolarFacultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (în limba maghiară, la Târgu Mureş) (ID)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Comunicare şi relaţii publiceFacultatea de Ştiinţe şi Litere
- Management profesional european de administraţie publicăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Istorie mondială, sisteme și relații internaționaleFacultatea de Ştiinţe şi Litere
- Pedagogia învățământului primar si prescolar (în limba maghiară)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Comunicare și relații publiceFacultatea de Ştiinţe şi Litere
- Ştiinţe politiceFacultatea de Ştiinţe şi Litere
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
Începutul învăţământului universitar de psihologie la Iaşi este anterior înfiinţării Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Psihologia figura printre disciplinele filosofice predate la Academia Mihăileană şi la Seminarul de la Socola. Odată cu înfiinţarea Universităţii în 1860, primele cursuri universitare de psihologie şi pedagogie (didactică) au fost ţinute de Simion Bărnuţiu. În perioada postbelică, comunistă, învăţământul universitar de psihologie a avut de suferit, fiind considerat „retrograd”, „inutil” sau chiar „subversiv”, ajungându-se chiar la desfiinţarea secţiilor cu profil psihologic pentru o perioada de circa 20 ani.
După decembrie 1989, secţiile de psihologie şi pedagogie se reînfiinţează în cadrul facultăţii de Filozofie, cunoscând un succes enorm în rândul tinerilor (la concursul de admitere în facultate s-a ajuns la o concurenţă de 20 de candidaţi pe loc) dovadă a necesităţii lor. În 1997, se realizează o separare, justificată atât administrativ cât şi epistemologic, de Facultatea de Filosofie, prin înfiinţarea noii Facultăţi de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Sub aspectul cercetării ştiinţifice de specialitate, proiectele de cercetare derulate, volumul şi ritmul publicaţiilor realizate (reviste proprii, volume, 4 colecţii coordonate în cadrul Editurii Polirom, etc.) participarea în echipe internaţionale, situează facultatea noastră printre cele mai dinamice din ţară în domeniu.
Activitatea de cercetare susţinută care se derulează în facultate este probată, pe lângă numărul impresionant de publicaţii, de următoarele repere statistice: 12 grant-uri naţionale; participarea la 7 proiecte internaţionale de cercetare.
Biblioteca de Pedagogie și Psihologie se află în corpul D al Universităţii, parter, Str. Toma Cozma, nr.3, 700554, Iaşi, Telefon: 0232 20 1127.