Medicină Socială și Management Sanitar
in cadrul Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, din Arad, Banat
Despre program
- Formarea resursei umane înalt calificate, cu pregătire teoretică și practică multi-transdisciplinară, cu cunoștințe aprofundate în aria managementului sanitar, capabilă să abordeze problematici sistemice, complexe în domeniul știinţelor bio-medicale și utilizarea acestor cunoștințe în interpretarea și explicarea situațiilor specifice în contextul general.
- Dezvoltarea capacităţii de cercetare din domeniul medicinei, care să definească eforturile materiale, umane și financiare și să promoveze abordarea, transferul și rezolvarea multimodală și transdisciplinară, în acord cu tendinţele manifestate la nivel european și mondial prin studii axate pe științe fundamentale, medicină translațională,printr-o reflexie critică și constructivă.
- Asigurarea condiţiilor pentru exprimarea potenţialului știinţific al cadrelor universitare, cercetărilor, masteranzilor prin continuarea și dezvoltarea procesului de integrare a programelor de cercetare în reţeaua știinţifică internaţională, pentru a facilita accesul la resursele financiare ale programelor cadru ale Uniunii Europene.
- Extinderea serviciilor acordate diferitelor unităţi economice și sanitare prin transferul produselor știinţifice în diferite sectoare: servicii medicale și de recuperare, bio-nano-tehnologii, managementul mediului, prin acumularea cunoștințelor și abilităților necesare promovării eficiente a stării de sănătate și a profilaxiei acesteia și prin studii științifice comunitare prevenționale și/sau terapeutice, urmate de comunicarea și diseminarea rezultatelor către populație în sens educațional.
- Comunicare individuală și organizațională prin aplicarea principiilor de comunicare în relația cu pacientul, cu ceilalți membrii din echipă, cu comunitatea academic și medicală utiliziind diverse surse și instrumente de informare.
Romana
Acreditat
1.5 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Medicină socială și comunitară
- Management strategic
- Manangement financiar
- Bazele moderne ale cercetării științifice
- Practica specialității - Workshop asupra sistemului operațional
- Comunicare și interrelaționare
- Politici și sisteme de sănătate
- Practica specialității - Modul de documentare/cercetare
- Stagiu de practică (pe perioada verii)
- Elaborarea lucrării de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Arad
- Medicină (în limba engleză)Facultatea de Medicină
- Medicină în limba FrancezăFacultatea de Medicină
- Tehnică dentarăFacultatea de Medicină
- Medicină comunitară și sănătatea familieiFacultatea de Medicină
- Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicalăFacultatea de Medicină
- Medicină Socială şi Management SanitarFacultatea de Medicină
- Medicină Socială și Management SanitarFacultatea de Medicină
- Nutriție și dieteticăFacultatea de Farmacie
- Biologie și biotehnologii moleculare cu aplicații farmaco-medicaleFacultatea de Medicină
Facultatea de Medicină
"Facultatea de Medicina Iasi s-a infiintat in 1879 si de-a lungul a 134 ani s-a dezvoltat continuu ca o scoala medicala autentica care a format mii de medici practicieni. Concomitent, aceasta facultate a fost un veritabil for de stiinta care prin numeroase personalitati de marca - C.I. Parhon, Fr. Rainer, M. Ciuca, Gr. T. Popa - a contribuit decisiv la afirmarea internationala a medicinii romanesti.
In prezent, Facultatea de Medicina Iasi primeste circa 500 studenti in fiecare an de studiu. De instructia celor 4000 de studenti se ocupa 583 de cadre didactice din 71 discipline preclinice si clinice, care asigura in conditii optime o pregatire temeinica viitorilor medici; ea continua si dupa absolvirea facultatii prin numeroase forme de educatie medicala continua. Facultatea pregateste aproximativ 1000 de rezidenti in toate specialitatile, 800 doctoranzi in 36 de specilitati si asigura indrumarea metodologica si actualizarea cunostintelor medicilor specialisti din toate judetele Moldovei.
Paralel cu activitatea educationala, universitara si postuniversitara, colectivele Facultatii sunt implicate in numeroase studii si cercetari precum si in asigurarea unui nivel superior de asistenta medicala in peste 10 mari spitale universitare. Nu intamplator prima societate stiintifica din Romania s-a infiintat in 1833 la Iasi iar Revista Medico-Chirurgicala (1887) este prima publicatie medicala din sud estul Europei.
Dorim ca acest palmares academic sa evolueze progresiv ascendent pentru a consolida reputatia nationala a Facultatii si a atinge cat mai repede exigentele si standardele medicale ale comunitatii europene. Implinirea acestui obiectiv in conditiile dificile ale societatii romanesti in tranzitie va fi posibila doar prin cresterea constiintei si responsabilitatii profesionale, prin spirit de echipa si intrepatrunderea experientei dintre generatii.
Toate acestea se constitue in motive importante pentru care va invit sa fiti alaturi de noi si sa studiati la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi."
Cuvantul Decanului
Informatii despre Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad
Misiunea generală a Universităţii este de a contribui la realizarea misiunii învăţământului superior românesc. Misiunea asumată de Universitate este de educaţie şi cercetare ştiinţifică, în scopul de a genera şi a transfera cunoaştere către societate, prin: formare iniţială şi continuă la nivel universitar, în scopul dezvoltării personale, al inserţiei profesionale a individului şi a satisfacerii nevoii de competenţă a mediului socio-economic; cercetare ştiinţifică, dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic prin creaţie individuală şi colectivă în domeniile ştiinţelor specifice programelor de studii acreditate/autorizate provizoriu, cu precădere în domeniile biomedical, juridic şi economic, precum şi prin asigurarea performanţelor şi dezvoltării fizice şi sportive, valorificarea şi diseminarea rezultatelor cercetării.