Managementul asistenţei medicale perinatale
in cadrul Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara, din Timisoara, Banat
Despre program
Adresabilitate:Se pot înscrie absolvenţi ai facultăţii de medicină generală.
Oportunități: Pregătire teoretică şi practică în pediatrie, neonatologie, puericultură, chirurgie pediatrică, genetică medicală, obstetrică, ginecologie, reproducere umana asistată, etică şi deontologie perinatală precum şi în programe de sănatate privind ocrotirea mamei şi copilului şi psihopedagogie. Dezvoltarea carierei profesionale prin: stagii de pregătire teoretică şi practică în clinicile disciplinelor incluse în planul de învăţământ al programului masteral, posibilitatea de a continuă cu un program de studii doctorale şi postdoctorale în cadrul UMF “Victor Babeş”, Timişoara.
Medicină
Medicină
Asistenţă medicală generală
Master
Romana
Acreditat
1 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Timisoara
- Medicină dentară (în limba engleză)Facultatea de Medicină Dentară
- Asistenţă de profilaxie stomatologicăFacultatea de Medicină Dentară
- Medicină (în limba franceză)Facultatea de Medicină
- Prevenţia şi recuperarea în afecţiunile cardiopulmonareFacultatea de Medicină
- Tehnică DentarăFacultatea de Medicină Dentară
- Medicamente de tip OTC, suplimente alimentare, cosmeticeFacultatea de Farmacie
- Medicină VeterinarăFacultatea de Medicină Veterinară
- Asistenta de farmacieFacultatea de Farmacie – extensie Lugoj
- Farmacie (în limba franceză)Facultatea de Farmacie
Facultatea de Medicină
"Facultatea de Medicina Iasi s-a infiintat in 1879 si de-a lungul a 134 ani s-a dezvoltat continuu ca o scoala medicala autentica care a format mii de medici practicieni. Concomitent, aceasta facultate a fost un veritabil for de stiinta care prin numeroase personalitati de marca - C.I. Parhon, Fr. Rainer, M. Ciuca, Gr. T. Popa - a contribuit decisiv la afirmarea internationala a medicinii romanesti.
In prezent, Facultatea de Medicina Iasi primeste circa 500 studenti in fiecare an de studiu. De instructia celor 4000 de studenti se ocupa 583 de cadre didactice din 71 discipline preclinice si clinice, care asigura in conditii optime o pregatire temeinica viitorilor medici; ea continua si dupa absolvirea facultatii prin numeroase forme de educatie medicala continua. Facultatea pregateste aproximativ 1000 de rezidenti in toate specialitatile, 800 doctoranzi in 36 de specilitati si asigura indrumarea metodologica si actualizarea cunostintelor medicilor specialisti din toate judetele Moldovei.
Paralel cu activitatea educationala, universitara si postuniversitara, colectivele Facultatii sunt implicate in numeroase studii si cercetari precum si in asigurarea unui nivel superior de asistenta medicala in peste 10 mari spitale universitare. Nu intamplator prima societate stiintifica din Romania s-a infiintat in 1833 la Iasi iar Revista Medico-Chirurgicala (1887) este prima publicatie medicala din sud estul Europei.
Dorim ca acest palmares academic sa evolueze progresiv ascendent pentru a consolida reputatia nationala a Facultatii si a atinge cat mai repede exigentele si standardele medicale ale comunitatii europene. Implinirea acestui obiectiv in conditiile dificile ale societatii romanesti in tranzitie va fi posibila doar prin cresterea constiintei si responsabilitatii profesionale, prin spirit de echipa si intrepatrunderea experientei dintre generatii.
Toate acestea se constitue in motive importante pentru care va invit sa fiti alaturi de noi si sa studiati la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi."
Cuvantul Decanului
Informatii despre Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara desfăşoară de peste cinci decenii o activitate complexă de învăţământ medical superior, de cercetare şi asistenţă medicală de înaltă calificare.
Una din căile prin care Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babes” își propune realizarea misiunii sale, asumată prin Carta, ca for de învățământ, știință și cultură, este promovarea cercetării ştiinţifice medicale şi farmaceutice.
Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara