Management financiar bancar international
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
Despre program
Misiunea programului de master Management financiar bancar este de asigurare a abilităţilor, instrumentarului analitic necesar, perspectivelor şi experienţei viitorilor absolvenţi pentru o carieră de specialişti în domeniul financiar bancar, al gestiunii financiare la nivel de firmă şi al asigurărilor. De asemenea, în cadrul programului se urmăreşte, prin componenta sa de cercetare ştiinţifică, dezvoltarea unui spirit critic în analiza surselor de documentare, în interpretarea fenomenelor economice. Obiective – dobândirea capacităţilor de investigare si analiză prin utilizarea metodelor specifice de cercetare a proceselor şi fenomenelor financiare la nivelul organizaţiilor; – coordonarea unor echipe care efectuează activităţi de control financiar-bancar; – dobândirea capacităţilor de sinteză şi evaluare a proceselor şi fenomenelor financiare ce au loc şi se manifestă la nivelul organizaţiilor; – dobândirea capacităţilor de a îndeplini funcţii manageriale pe diferite trepte ierarhice în domeniul financiar-bancar; – dobândirea capacităţilor de a conduce activităţi de cercetare interdisciplinară prin promovarea relaţiilor de conlucrare cu instituţii de învăţământ superior; – dobândirea capacităţii de proiectare a unor instrumente financiar-bancare (bugete, tablouri ¬bord, balanţe); – identificarea, monitorizarea şi gestionarea a riscurilor specifice în activităţile financiar-bancare; – punerea în valoare în conceperea şi elaborarea lucrărilor de analiză şi de sinteză a spiritului analitic, reflexiv şi inovator formate în perioada pregătirii în cadrul masteratului; – furnizarea de cunoştinţe de consultanţă în domeniu în vederea realizării de expertize de audit, studii de piaţă, proiecte, fundamentare de strategii.
Științe Economice
Management
Management
Licență
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Sibiu
- Contabilitate și Informatică de GestiuneFacultatea de Ştiinţe Economice
- Finanţe şi Bănci (ID)Facultatea de Ştiinţe Economice
- ManagementFacultatea de Ştiinţe Economice
- ManagementFacultatea de Ştiinţe Economice
- Administrarea afacerilor (în limba engleză – Business administration)Facultatea de Ştiinţe Economice
- Managementul afacerilor – în limba engleză (Business Management)Facultatea de Ştiinţe Economice
- Managementul afacerilorFacultatea de Ştiinţe Economice
- Economia comerțului, turismului și serviciilorFacultatea de Ştiinţe Economice
- Management (ID)Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.
Informatii despre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS)
Într-o lume profund interactivă, ULBS nu ar fi reuşit să se menţină în prim planul evenimentelor academice decât printr-o cooperare internaţională de amploare. Întelegerea acestui aspect a avut drept rezultat, dupa 1992, când nouă echipă condusă de prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi-Pop a preluat mandatul de conducere, o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice.
Conducerea ULBS nu s-a îndoit nici un moment că între cele patruzeci şi opt de universităţi de stat, opt academii militare şi patruzeci şi nouă de universităţi particulare, ULBS avea să se bucure de succes numai prin interacţiune şi cooperare. În consecinţă ULBS a stabilit conexiuni academice şi înţelegeri de parteneriat cu o sută patru universităţi din treizeci de tări. Un loc aparte îl deţin parteneriatele încheiate cu universităţi din America, Germania, Franţa şi Anglia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenţi, vizite de documentare pentru personalul didactic precum şi o colaborare preţioasă prin intermediul careia ULBS a reuşit să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională. În momentul acesta există legături cu universităţi din China, Rusia, Italia, Grecia şi Polonia.