Ingineria produselor alimentare
Despre program
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care şi le-a propus într-un domeniu vital al existenței Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu. Conform planului de învățământ și a fișelor disciplinelor în facultatea noastră se studiază discipline fundamentale, discipline de interferență și în bună măsură discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolvenții noștri sunt specialiști de cel mai înalt nivel, dar şi oameni de cultură.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Ingineria produselor alimentare
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Chimie fizică
- Chimie anorganică și chimie analitică 1
- Geometrie descriptivă și desen tehnic
- Matematică
- Informatică aplicată și grafică asistată de calculator
- Legislație
- Ambalarea
- etichetarea și designul în industria alimentară
- Chimie organică
- Coloizi în industria alimentară
- Chimie anorganică și chimie analitică 2
- Chimia alimentului
- Prelucrarea statistică a datelor
- Reologia alimentelor
- Fenomene de transfer
- Principii și metode de conservare a produselor alimentare
- Microbiologia generală
- Materii prime vegetale 1
- Materii prime animale 1
- Utilaje în industria alimentară 1
- Operații unitare în industria alimentară 1
- Principii și metode de conservare a produselor alimentare 2
- Biochimie generală
- Microbiologia alimentelor
- Materii prime vegetale 2
- Materii prime animale 2
- Utilaje în industria alimentară 2
- Operații unitare în industria alimentară 2
- Tehnica frigului
- Biochimia alimentelor
- Practică de domeniu
- Biotehnologii alimentare
- Tehnologii în obținerea și utilizarea aditivilor alimentari
- Tehnologii generale - Tehnologia prelucrării legumelor și fructelor 1
- Procesarea în industria morăritului și panificației 1
- Tehnologii generale - Tehnologia zahărului și a produselor zaharoase 1
- Tehnologii generale - Tehnolgia uleiului și a margarinei
- Tehnologii generale - Tehnologia malțului și berii
- Practică de specialitate
- Igiena societăților agroalimentare
- Tehnologii în obținerea și utilizarea aditivilor alimentari 2
- Tehnolgia prelucrării legumelor și fructelor 2
- Procesarea în industria morăritului și panificației 2
- Tehnologia zahărului și a produselor zaharoase 2
- Procesarea cărnii 1
- Procesarea laptelui 1
- Practică de specialitate
- Calitatea și siguranța alimentelor de origine non-animală 1
- Calitatea și siguranța alimentelor de origine animală 1
- Fabricarea semiconservelor și conservelor din carne
- Procesarea laptelui 2
- Procesarea cărnii 2
- Falsificări ale produselor alimentare și identificarea lor
- Tehnologia vinului
- oțetului și a băuturlor distilate
- Management și marketing
- Contabilitate
- Calitatea și siguranța alimentelor de origine non-animală 2
- Calitatea și siguranța alimentelor de origine animală 2
- Analiza senzorial a produselor alimentare
- Zoonoze alimentare
- Managementul calității alimentelor
- Legislație în industria alimentară
- Practică pentru proiectul de diplomă
- Examen de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Cluj-Napoca
- Biotehnologii pentru industria alimentarăFacultatea de Zootehnie şi Biotehnologii
- Tehnologia prelucrării produselor agricoleFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Managementul resurselor naturale şi agroturisticeFacultatea de Agricultură
- Inginerie geneticăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Horticultură
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Tehnologia prelucrării produselor agricole – IDFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Inginerie și management în alimentația publică și agroturismFacultatea de Ştiinţe Economice
- SilviculturăFacultatea de Horticultură
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care şi le-a propus într-un domeniu vital al existenței. Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu. Conform planului de învățământ și a fișelor disciplinelor în facultatea noastră se studiază discipline fundamentale, discipline de interferență și în bună măsură discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolvenții noștri sunt specialiști de cel mai înalt nivel, dar şi oameni de cultură.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată cu 145 de ani în urmă, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.
Universitatea asigură formarea academică a specialiştilor de înaltă calificare în domeniile fundamentale de ştiinţe agricole şi silvice, de ştiinţe inginereşti, de medicină veterinară şi de ştiinţe ale naturii şi prin promovarea studiilor de licenţă, masterat, doctorat şi postuniversitare bazate pe dezvoltarea cunoaşterii, a cercetării şi inovării.
Aspiraţia spre excelenţă, înscrisă în misiunea USAMV Cluj-Napoca, cuprinde şi activitatea de cercetare, care pentru a deveni competitivă, a început a fi organizată în puternice centre de cercetare care să polarizeze şi să atragă finanţări interne şi internaţionale. În prezent sunt deja constituite 9 centre de cercetare, unele recunoscute de CNCSIS, altele cu aspiraţii de afirmare şi participare la programele de formare a consorţiilor multinaţionale în vederea utilizării programelor comunitare pentru integrarea în Spaîiul European al Cercetării (ERA).
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca are o îndelungată tradiţie în cooperarea internaţională, atât pe plan didactic cat şi ştiinţific. Colaborările în cadrul programelor Erasmus, Erasmus Mudus, CEEPUS, COST, AUF au permis unui număr semnificativ de studenţi ai universităţii noastre să studieze în străinătate sau să petreacă stagii de formare academica post-universitară în laboratoare de top din Europa. Deschiderea spre internaţionalizare a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca reprezintă un obiectiv important în strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung.