Ingineria produselor alimentare
in cadrul Universitatea "Sapientia" din Cluj-Napoca, din Cluj-Napoca, Transilvania
Despre program
În România, numai Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești Sapientia oferă formare în limba maghiară în domeniul ingineriei alimentare.
Pe parcursul anilor de studii este predat un volum de cunoștințe pe baza căruia licențiații noștrii se familiarizează cu producerea economică și conservarea alimentelor tradiționale și moderne, corespunzătoare din punctul de vedere a siguranței alimentare, sănătății și nutriției, cunoscând procesele tehnologice și cerințele de organizare a producției și de dezvoltare a produselor. Printre materiile predate, se pune un accent deosebit pe predarea materiei specifice de bază, iar instruirea practică are loc în laboratoare dotate cu echipamente moderne.
Cei care urmează acest program de licență își pot valorifica cunoștințele dobândite în diferitele unități cu profil alimentar ale regiunii, în instituții publice sau firme particulare.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Ingineria produselor alimentare
Licență
Maghiara
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematici superioare I - Algebră
- Informatică aplicată I
- Fizică I
- Chimie generală
- Biologie generală
- Engleză abilități de comunicare I
- Grfică asistată de calculator
- Educație fizică I
- Matematici superioare II - Analiză matematică
- Informatică aplicată II
- Fizică II
- Chimie anorganică
- Fiziologie anorganică
- Fiziologie vegetală și animală
- Aditivi și ingrediente în industria alimentară
- Surse alternative de finanțare și managementul proiectelor
- Engleză abilități de comunicare II
- Educație fizică II
- Matematică aplicată în inginerie
- Mecanică și rezistența materialelor
- Elemente de inginerie mecanică
- Chimie organică
- Microbiologie generală
- Ecologie și protecția mediului
- Engleză de specialitate pentru ingineri I
- Educație fizică III
- Analiză instrumentală
- Toxicologie
- Biochimie
- Chimie fizică și coloidală
- Elemente de inginerie electrică
- Microbiologie alimentară
- Microbiologie industrială
- Practică de specialitate
- Engleză de specialitate pentru ingineri II
- Educație fizică IV
- Tehnologii generale în industria aimentară
- Operații unitare în industria alimentară I
- Falsificarea și autentificarea produselor alimentare
- Bazele contabilității
- Tehnologia și controlul calității în industria de morărit și panificație
- Tehnologia și controlul calității în industria cărnii
- Operații unitare în industria alimentară II
- Operații unitare în industria alimentară (proi)
- Chimia alimentelor
- Înlocuirea produselor limentare
- Principiile nutriției umane
- Practică de domeniu
- Gastrotehnie
- Analize senzoriale
- Controlul calității limentelor
- Utilaje în industria alimentară
- Operații unitare în industria alimentară III
- Tehnologia și controlul calității în industria berii și a vinului
- Tehnologia în industria fermentativă
- Tehnologia zahărului și produselor zaharoase
- Proiect tehnologic: Tehnologia și controlul calității în industria cărnii
- Proiect tehnologic: Tehnologia și controlul calității în industria berii și a vinului
- Proiect tehnologic: Tehnologia și controlulcalității în industria laptelui
- Principii și metode de conservare a produselor alimentare
- Biotehnologii alimentare
- Elaborarea proiectului de diplomă
- Marketing
- Automatizarea proceselor din industria alimentară
- Optimizarea tehnologiilor alimentare
- Tehnologia uleiului și a margarinei
- Tehnologia îmbutelierii apeor minerale și a băuturilor răcoritoare
- Ambalaje și design în industria alimentară
- Managementul calității
- Practică pentru proiectul de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Cluj-Napoca
- BiotehnologiiFacultatea de Zootehnie şi Biotehnologii
- MANAGEMENTUL ECOSISTEMELOR FORESTIEREFacultatea de Horticultură
- Inginerie economică în agriculturăFacultatea de Horticultură
- Gastronomy, nutrition and dieteticsFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- Biotehnologii agricoleFacultatea de Zootehnie şi Biotehnologii
- Ingineria Produselor AlimentareFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- MontanologieFacultatea de Agricultură
- SilviculturăFacultatea de Horticultură
- AGRIBUSINESS (în limba engleză)Facultatea de Horticultură
Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.
Informatii despre Universitatea "Sapientia" din Cluj-Napoca
Universitatea Sapientia este instituția cea mai recent înființată în sistemul învățământului superior din Transilvania, cu predare în limba maghiară.
Universitatea a luat ființă în toamna anului 2001, ca expresie a unei năzuințe de mai multe decenii a comunității maghiare din România, precum și ca rezultat al eforturilor depuse de către Fundația Sapientia. În decursul acestor ani de existență, Universitatea Sapientia s-a remarcat ca o instituție particulară cu predare în limba maghiară din România, menită să răspundă nevoilor educaționale ale comunității maghiare, să asigure un cadru prielnic pentru dezvoltarea cercetărilor științifice, precum și o colaborare științifică inter-etnică eficientă.