Ingineria produselor alimentare
Despre program
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are misiunea: De a forma specialişti, care să se poată integra rapid într-un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptare la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică; De cercetare ştiinţifică în domeniul dezvoltării rurale, la nivelul performanţelor contemporane, prin realizarea de proiecte ştiinţifice de mare interes şi înscrierea universităţii în circuitul internaţional de valori; De consultanţă prin intermediul extensiei universitare.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Ingineria produselor alimentare
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematici speciale
- Fizică I
- II
- Chimie organică I
- Ecologie şi protecţia mediului
- Informatică aplicată
- Chimie anorganică şi analitică I
- II
- Educaţie fizică şi sport I
- II
- Grafică asistată de calculator
- Chimie fizică şi coloidală
- Chimia alimentelor
- Elemente de inginerie electrică
- Elemente de inginerie mecanică
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană I
- II)
- Discipline facultative (Mărimi şi sisteme de unităţi de măsură
- Psihologia educației
- Pedagogie I)
- Microbiologie generală
- Inocuitatea produselor alimentare I
- II
- Chimie organică II
- Ambalarea
- etichetarea şi designul în industria alimentară
- Coloizi în industria alimentară
- Biochimie
- Operaţii unitare în industria alimentară I
- II
- Microbiologie specială
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Principiile nutriţiei umane
- Practică de domeniu
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană III
- IV)
- Discipline facultative (Educație fizică I
- II
- Istoria culturii şi civilizaţiei alimentare
- Pedagogie II
- Didactica specializării
- Materii prime animale şi vegetale)
- Igiena societatiilor din industria alimentară
- Produse tradiţionale şi ecologice
- Utilaje în industria alimentară I
- II
- Tehnologia morăritului
- Tehnologia panificaţiei
- Tehnologia vinului
- oţetului şi a băuturilor distilate
- Tehnologia uleiului şi a margarinei
- Tehnologii în industria cărnii I
- II
- Tehnologii în industria laptelui I
- II
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană V
- Analiză instrumentală
- Reologia alimentelor
- Etică și integritate academică)
- Discipline facultative (Limbă străină pentru procesatori alimentari
- Biologie moleculară
- Structuri productive integrate în industria alimentară
- Managementulul clasei de elevi
- Instruire asistată de calculator
- Practică pedagogică in invătămantul preuniversitar obligatoriu I
- II
- Condiţionarea şi păstrarea produselor agricole
- Zoonoze
- Reziduri anorganice şi organice în produsele agroalimentare
- Enzimologie şi recepturi alimentare dietetice)
- Falsificarea şi autentificarea produselor alimentare
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
- Gastrotehnie si catering
- Comportamentul consumatorului
- Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
- Controlul și asigurarea calității în industria alimentară I
- II
- Management
- Marketing
- Climatizări și instalații de frig
- Biotehnologii speciale
- Politici şi strategii globale de securitate alimentară
- Elaborarea Proiectului de diplomă
- Practică pentru Proiectul de diplomă
- Discipline opționale (Automatizarea proceselor din industria alimentară
- Etica în industria alimentară)
- Discipline facultative (Norme de tehnica securităţii muncii şi protecţia împotriva incendiilor
- Gestiunea produselor alimentare
- Optimizarea tehnologiilor alimentare
- Procesarea vânatului
- Servicii de catering
- Surse de radiaţii şi tehnici de protecţie
- Analiza şi sinteza proceselor tehnologice)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Tehnologii Avansate de Procesare a Materiilor Prime Agricole (T.A.P.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Utilizarea durabila a terenurilor agricoleFacultatea de Agricultură
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Administrarea afacerilor agricoleFacultatea de Management și Turism Rural
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Protectie si Expertizare FitosanitaraFacultatea de Agricultură
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Management și Turism Rural
- Animale de companie si de agrementBioingineria Resurselor Animaliere
- Manipulare genetica la planteFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.