Horticultură
in cadrul Universitatea din Oradea, din Oradea, CrisanaMaramures
Despre program
Departamentul de Agricultură și Horticultură are 18 cadre didactice care asigură cursurile de: Botanică, Baza energetică și mașini agricole, Pedologie, Genetică, Fiziologia plantelor, Fitopatologie, Agrochimie, Agrotehnică, Ecologie și Protecția Mediului, Entomologie, Fitotehnie. Pomicultură, Legumicultură, Viticultură, Management, Marketing, Producerea și păstrarea furajelor, Ameliorarea plantelor, Irigarea culturilor, Contabilitate agricolă, Floricultură, Pomologie, Oenologie, Arboricultură, Ampelografie, Geometrie descriptivă și perspectivă, Construcții în peisagistică, Estetica mediului ambiant, Principii de proiectare a spațiilor verzi, Proiectare peisagistică, Proiectarea spațiilor verzi asistată pe calculator, Design în peisagistică, Amenajarea teritoriului și urbanism, Artă florală, Remodelare peisagistică, Restaurarea parcurilor și grădinilor.
Științe Agricole
Horticultură
Horticultură
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică
- Limbă străină
- Biochimie
- Biofizică și agrometeorologie
- Botanică
- Baza energetică și mașini horticole
- Informatică și aplicații pe calculator
- Educație fizică
- Pedologie
- Agrochimie
- Topografie și îmbunătățiri funciare
- Microbiologie
- Practică Discipline facultative (Geobotanică
- Istoria horticulturii)
- Fiziologia plantelor
- Genetică
- Fizopatologie
- Amenajări pentru irigații
- Limbă străină
- Geometrie descriptivă și perspectivă
- Entomologie
- Educație fizică
- Ecologie și protecția mediului
- Agrotehnică
- Fitotehnie
- Practică
- Discipline facultative (Cultura plantelor tropicale de câmp)
- Marketing
- Oenologie
- Pomicultură generală
- Legumicultură generală
- Viticultură
- Fiticultură
- Practică
- Management Discipline opționale (Ecoagricultură
- Biotehnologii horticole
- Economie rurală
- Economie agrară și politici agricole)
- Discipline facultative (Ciuperci comestibile și toxice
- Conducere auto)
- Legumicultură specială
- Legumicultură specială - proiect
- Arboricultură
- Ameliorarea plantelor horticole și tehnică experimentală
- Contabilitate agricolă
- Tehnologia prelucrării produselor horticole
- Arboricultură - proiect
- Pomologie
- Pomologie - proiect
- Ampelografie
- Ampelografie - proiect
- Practică și elaborare proiect de diplomă
- Discipline opționale (Drept și legislație agricolă
- Legislație și politici comunitare de mediu)
- Discipline facultative (Exploatarea mașinilor agricole)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Oradea
- Siguranță și securitate agroalimentarăFacultatea de Protecţia Mediului
- Managementul unităților de turism și alimentație publicăFacultatea de Protecţia Mediului
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Protecţia Mediului
- Tehnologia prelucrării produselor agricoleFacultatea de Protecţia Mediului
- SilviculturăFacultatea de Protecţia Mediului
- Tehnologii moderne în exploatațiile agricole și zootehniceFacultatea de Protecţia Mediului
- Exploatări forestiereFacultatea de Protecţia Mediului
- Ingineria prelucrării lemnuluiFacultatea de Protecţia Mediului
- AgriculturăFacultatea de Protecţia Mediului
Facultatea de Protecţia Mediului
Înfiinţarea Facultăţii de Protecţia Mediului a avut loc în anul universitar 1993-1994, fiind găzduită la început de clădirea din str. General Magheru nr.26, în care a funcţionat anterior Liceul Industrial Agricol Oradea. Astăzi, activitatea de instruire practică a studenţilor şi masteranzilor se desfăşoară într-un număr important de locaţii de pe raza judeţului Bihor, Arad şi Satu Mare cu centre specializate de practică pe domeniu. La înfiinţare, facultatea a cuprins specializările Agricultură, Horticultură şi Ecologie. În anul universitar 1994-1995 la acestea se adaugă specializarea Silvicultură, iar în anul 1996 şi alte specializări din domeniul forestier: Exploatări forestiere şi Prelucrarea lemnului. Având în vedere importanţa evaluării impactului schimbărilor naturale şi a activităţilor antropice asupra mediului, s-a considerat necesară punerea bazelor tehnologiei inginereşti în probleme de mediu, astfel că în locul specializării Ecologie, în anul 1996 se înfiinţează specializarea Ingineria mediului, a cărei denumire s-a modificat pe parcurs în Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice. În anul 2000 au pornit primele cursuri ale specializării Zootehnie, la care s-au alăturat la începutul anului universitar 2002-2003 două specializări din domeniul industriei alimentare: Controlul şi expertiza produselor alimentare şi Tehnologia prelucrării produselor agricole. În anul universitar 2003-2004 a început funcţionarea unei noi specializări: Ingineria şi Managementul în Alimentaţie Publică şi Agroturism. Paleta specializărilor Facultăţii de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii din Oradea cuprinde astăzi un număr de zece alternative pentru actualii şi viitorii studenţi. Specializările noastre sunt acreditate sau autorizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi sunt în măsură să asigure pregătirea unor specialişti capabili să răspundă la toate cerinţele ridicate de realizarea unei dezvoltări durabile a agriculturii, silviculturii, industriei forestiere şi alimentare în partea de vest a României.
Informatii despre Universitatea din Oradea
Misiunea Universităţii din Oradea este crearea unei experienţe educaţionale transformatoare pentru studenţi axată pe cunoştinţe disciplinare profunde. Îşi propune ca prin programele sale de studii să descopere, să conserve şi să disemineze cunoaşterea şi, în egală măsură, să ofere un mediu propice schimbului liber de idei, în ceea ce priveşte creativitatea, cercetarea şi spiritul antreprenorial.
Universitatea din Oradea prin cadrele didactice care se implică în activitatea de educare şi cercetare şi studenţii săi este angajată în procesul de consolidare a comunităţii. Îşi propune să influenţeze societatea într-un mod revoluţionar, atât la nivel regional, dar şi naţional, prin parteneriate între cadre didactice, studenţi şi mediul socio – economic local și național.
Valorile cele mai importante care susţin Universitatea din Oradea ca instituţie sunt: susţinerea excelenţei în predare, cercetare şi implicare publică, recunoaşterea şi promovarea creativităţii şi inovaţiei, abordarea unei game largi de subiecte la nivel academic, îmbunătăţirea relaţiilor cu societatea, încurajarea spiritului antreprenorial, înlesnirea accesului la educaţie, încurajarea dezvoltării profesionale pentru întregul personal şi pentru studenţi.
Sistemul de educaţie al Universităţii din Oradea este menit să pună capăt decalajului dintre teorie şi practică prin intermediul cadrelor didactice care contribuie la pregătirea studenţilor, nu doar prin experienţa academică avansată, ci și abilitățile care provin din practica curentă a profesiilor lor.
În cadrul celor 15 facultăţi care acoperă o gamă foarte largă de domenii, UO derulează programe de studii universitare de licenţă, master şi doctorat, în sistem Bologna. Oferim un număr de 112 programe de licenţă, 83 programe de master și 12 domenii de doctorat acreditate sau autorizate provizoriu conform metodologiei ARACIS.
Majoritatea programelor destinate studiilor universitare de licenţă şi master sunt organizate la forma cu frecvenţă dar avem şi 7 programe de studii universitare de licenţă care au învăţământ la distanţă şi unul cu frecvenţă redusă.
Universitatea din Oradea are și o componentă internațională, studenții noștri beneficiind de mobilități de studiu și de practică în străinătate prin intermediul programelor Erasmus+, burse oferite de Guvernul României, CEEPUS, DAAD, burse oferite de guvernele altor state sau instituții din străinătate, etc. Aceste programe îţi asigură studii fără taxe, echivalarea notelor la întoarcere şi o alocaţie lunară care te ajută puţin cu cheltuielile de acolo. În prezent, instituția noastră are peste 300 de parteneri, cu precădere prin programul Erasmus+, încercând astfel să asigure o paletă cât mai largă de oferte de mobilitate pentru studiu sau stagii practice.
Activităţile didactice şi de cercetare dispun de o bază materială corespunzătoare, în continuă extindere şi modernizare. UO are o bază materială solidă, acumulată în timp, care se constituie din spaţii de învăţământ în clădiri structurate astfel:
- Aula Magna cu 300 locuri;
- Două Aule cu câte 200 locuri;
- 100 Amfiteatre şi săli de curs;
- 71 Săli de seminarii;
- 343 Laboratoare;
- 1 hala microproducţie;
- Biblioteca Universităţii.
Universitatea mai dispune de o Bază sportivă compusă din: 7 săli de sport şi 13 terenuri de sport. De asemenea, universitatea deţine un un sistem informatic consolidat, în dezvoltare, care asigură accesul la Internet şi transmiterea internă a informaţiilor (Intranet), patru baze didactice şi de cercetare adaptate pe domenii de studiu (www.uoradea.ro/ resurse materiale).
Campusul universitar este unul dintre cele mai adecvate din România, în conformitate cu practicile europene. Studenţii au acces la Spaţii de cazare în 4 cămine studenţeşti şi acces la 7 Clinici Universitare.