Horticultura
Despre program
Programul de studii Horticultură pregătește specialiști care vor avea cunoștințe și competențe privind: Elaborarea și utilizarea tehnologiilor de producție horticolă durabilă; Dezvoltarea unei filiere de producție horticolă (îin floricultură, legumicultură, pomicultură, viticultură, vinificație); Producerea și valorificarea semințelor și a materialului săditor horticol (pomicol, viticol, legumicol, dendro-floricol ș.a.); Asigurarea serviciilor de cosnultanță și extensie în horticultură; Diagnosticarea și rezolvarea problemelor legate de organizarea și managementul fermelor horticole; Utilizarea de tehnici și metode specifice pentru degustarea produselor horticole și aprecierea calității acestora.
Științe Agricole
Horticultură
Horticultură
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematica
- Botanica
- Pedologie
- Baza energetica si masini horticole
- Informatica
- Agrochimie
- Topografie
- Chimie
- Biofizica si agrometeorologie
- Introducere in horticultura
- Practica (3 sapt = 90 ore)
- Limba straina I
- Limba straina II
- Educatie fizica
- Ecologie si protectia mediului
- Ecologie si protectia mediului
- Microbiologie
- Fiziologia plantelor
- Politici agrare comunitare
- Floricultura generala
- Tehnica experimentala
- Agrofitotehnie
- Entomologie generala
- Fitopatologie generala
- Floricultura speciala
- Genetica
- Microinmultire
- Practica (3 sapt= 90 ore)
- Educatie fizica
- Contabilitate
- Horticultura tropicala
- Legumicultura generala I
- Pomicultura generala I
- Arboricultura ornamentala si arhitectura peisagera I
- Entomologie speciala
- Fitopatologie speciala
- Legumicultura generala II
- Pomicultura generala II
- Viticultura generala II
- Arboricultura ornamentala si arhitectura peisagera II
- Imbunatatiri funciare
- Amelioraea plantelor horticole I
- Practica (3 sapt.= 90 ore)
- Arta florala
- Tehnici de comunicare
- Marketing
- Tehnologia produselor horticole
- Ampelografie II
- Oenologie II
- Pomicultura speciala II
- Legumicultura speciala II
- Tehnologia produselor horticole
- Oenologie I
- Management
- Ameliorarea plantelor horticole II
- Ampelografie I
- Pomicultura speciala I
- Legumicultura speciala I
- Practica pt. intocmirea proiectului de diploma (4 sapt.=120 ore)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Craiova
- Tehnologia prelucrării produselor agricoleFacultatea de Horticultură
- Agricultură (IFR)Facultatea de Agronomie
- Management şi consultanţă în horticultură şi dezvoltare ruralăFacultatea de Horticultură
- Management în Agroturism şi Calitatea Produselor AgroalimentareFacultatea de Agronomie
- HorticulturăFacultatea de Horticultură
- Consultanţă şi Management în AgriculturăFacultatea de Agronomie
- Siguranţa alimentelor şi protecţia consumatoruluiFacultatea de Horticultură
- MontanologieFacultatea de Agronomie
- Expertiză Viti-VinicolăFacultatea de Horticultură
Facultatea de Agronomie
Facultatea de Agricultură şi Horticultură este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior agronomic din România, a cărui existenţă este atestată prin Legea nr. 138 din 25 aprilie 1947. Oferta educaţională, flexibilă şi dinamică, este reprezentată prin programe de studiu la ciclul de licenţă, atât la forma de învăţământ ZI cât şi la forma de învăţământ ID/IFR, în concordanţă cu exigenţele şi normativele ARACIS, asigurând compatibilitatea cu cadrul naţional al calificărilor (RNCIS) şi Sistemul European de Credite Transferabile (ECTS). Absolvenţii Facultăţii de Agricultură şi Horticultură pot aprofunda şi dezvolta cunoștințele de specialitate prin parcurgerea modulelor de MASTERAT şi a ŞCOLII DOCTORALE, în urma cărora sunt dobândite cunoștințe şi competenţe de vârf în domeniile respective. Graţie numeroaselor relaţii de colaborare şi parteneriat la nivel naţional şi internaţional, Facultatea de Agricultură şi Horticultură oferă studenţilor şi masteranzilor posibilitatea de studiu în Universităţile partenere (Universitatea Bourgogne, Institut Universitaire de la Vigne et du Vin Jules Guyot – Franţa, Universitatea Montpellier Supragro – Franţa, Universita’Degli Studi Della Tuscia – Italia, Technological Education Institution of Larissa – Grecia, Karadeniz Teknik Universitesi, Marmara Universitesi Istanbul, Mehmet Akif Ersoy University-Turcia, Universidad de Castilla la Mancha Albacete, Universidad de la Rioja, Logrono- Spania, Paisii Hilendarski University of Plovdiv, Bulgaria) prin intermediul burselor oferite de LLP/ERASMUS, Agenţia Francofonă, Catedra UNESCO Culture et Tradition du Vin ş.a. În cei 65 de ani de existenţă a învăţământului superior de profil s-a format un corp profesoral recunoscut pe plan naţional şi internaţional care, alături de baza materială de care dispune în prezent Facultatea de Agricultură şi Horticultură, asigură pregătirea teoretică şi practică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor la cele mai înalte standarde.
Informatii despre Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”.
Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România. În University Ranking by Academic Performance 2011, Universitatea din Craiova este plasată în categoria B, pe locul 1.630 în lume. În Ranking web of World Universities realizat în iulie 2012, Universitatea din Craiova figurează pe locul 10/111 în clasamentul universităţilor româneşti şi pe locul 1.222 în topul mondial. În Mondial Top Universities and Colleges 2012, ocupă poziţia 8 (în România) şi 1.421 (în lume). University Web Ranking 2012 plasează Universitatea din Craiova pe locul 10 între universităţile româneşti şi pe locul 1.707 mondial.