Geografie
in cadrul Universitatea "Ovidius" din Constanţa, din Constanta, Dobrogea
Despre program
Misiunea programului de studiu de licență GEOGRAFIE constă în:
– a pregăti specialişti în domeniul Geografie,prin programe de învăţământ de înaltă calitate, adaptate necesităţilor domeniilor de interes naţional şi în concordanţă cu normele de integrare europeană;
– a contribui la dezvoltarea personalităţii prin formare continuă;
– a perfecţiona activitatea de cercetare şi a promova originalitatea în cercetare, care poate oferi şi baza pentru integrarea activităţilor în cadrul cerinţelor de protecţie a mediului şi a dezvoltării durabile;
– formarea de specialişti cu competenţe în cunoaşterea turismului ca fenomen socio-economic, în expertizele tertoriale ale acestuia, cu prioritate a celui de litoral, deltaic, dunărean, dobrogean-continental și de coastă marină-oceanică în general;
– a promova un învăţământ geografic de înaltă calitate.
Științe ale Naturii
Geografie
Geografie
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Geografie urbană şi rurală
- Hidrologie şi oceanografie
- Limba franceză
- Geografie economică
- Geologia României
- Metode și tehnici de analiză a datelor geografice
- Limba engleză
- MTADG
- Sport
- Sport
- GIS
- Geologia României
- Geografie culturală
- Geografia umană a României
- Limba engleză
- Metode și tehnici de analiză a datelor geografice
- Geografia Europei
- Geografia regională a României
- Geografia mării negre
- Gestiunea resurselor climatice
- Regionare şi regiuni economico-geografice
- Geografia hazardelor şi riscurilor
- Geografia Mării Negre
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Constanta
- Geografia turismuluiFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- Știința mediuluiFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- Valorificarea principiilor bioactive din plante indigeneFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- BiologieFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- Geografie aplicată și evaluarea resurselor turisticeFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- Conservarea biodiversitățiiFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- Dezvoltarea durabila in zona costiera si valorificarea eco-turistica a spatiului litoralFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- GeografieFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
- Analiza și evaluarea impactului de mediuFacultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole
Facultatea de Ştiinţe ale Naturii și Ştiinţe Agricole – una dintre cele mai vechi facultăţi din universitatea constănţeană - îşi începe activitatea în anul 1961, odata cu înfiinţarea Institutului Pedagogic Constanţa. Facultatea pregătește specialiști în domeniile Biologie, Știința mediului - Ecologie și Protecția mediului, Geografie, Agricultură și Horticultură. În cadrul specializărilor Biologie ca și în cel al Ecologiei, se oferă studenților o pregătire în domeniul științelor viului, cu accent pus pe aspectele specifice Dobrogei și în special a mediului marin și costier. Specializarea Geografie oferă pregătire în domeniul geografiei teoretice și aplicate. Specializările Agricultură și Horticultură au ca obiectiv formarea de specialiști în domeniul agricol si horticol în condițiile specifice Dobrogei, colaborările cu institute de cercetare de profil asigurând o pregătire de înalt nivel teoretic și practic. Programele analitice ale specializărilor asigură o pregătire în conformitate cu cerinţele actuale ale pieţii forţei de muncă. Corpul profesoral al facultăţii este format din cadre didactice cu un înalt nivel de pregătire, cu activitate recunoscută în domeniile de specialitate. Diplomele de licență obținute sunt recunoscute pe plan internațional datorită aplicării sistemului de credite transferabile. Același sistem permite mobilitatea studenților între centre universitare din țară, cât și efectuarea de stagii de studiu la universități din alte state cu care facultatea întreține relații de colaborare - Universite de la Bretagne Occidentale de Brest (Franța), University of Milwaukee - Wisconsin (SUA).
Informatii despre Universitatea "Ovidius" din Constanţa
Universitatea Ovidius este o instituție de învățământ superior publică fondată în 1961, devenită în 1990 o universitate multidisciplinară, cu programe de studii de licență, masterat și doctorat de calitate, recunoscută de instituții de acreditare naționale și internaționale cu grad de încredere ridicat. Cu peste 15.000 de studenți, Ovidius este cea mai mare universitate europeană la Marea Neagră.
Viziunea noastră este să fim recunoscuți ca lider regional în învățământul superior și cercetarea științifică, să fim prima opțiune în preferințele studenților din întregul areal al Mării Negre și nu numai.
Suntem o poartă estică spre Europa și aspirăm să atragem un număr și mai mare de studenți români și străini, dar și cadre didactice și de cercetare dintre cele mai talentate. Ne străduim să atingem cele mai înalte standarde Europene în calitatea educației prin programe moderne la toate cele trei cicluri de studiu, pentru a pregăti absolvenți capabili să concureze pe piața forței de muncă din România, Uniunea Europeana și din întreaga lume.
Ne propunem să devenim un pol al excelenței în educație și cercetare. Ne dorim să generăm cunoștințe avansate, prin cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare în diverse domenii ale activității umane, în parteneriat cu instituții naționale și internaționale de prestigiu.
Intenționăm să consacrăm pentru Universitatea Ovidius reputația unui centru cultural de excepție, a unui far care luminează drumul celor pasionați de cunoaștere și cultură. Ne dorim să profităm de mediul atât de divers și atât de deschis din punct de vedere etnic, religios și cultural, ca și de resursa de expertiză acumulată în cadrul universității pentru a răspândi lumina libertății de gândire și de exprimare, a drepturilor omului și a echității sociale în întreaga zonă a Mării Negre și dincolo de aceasta.