Farmacie
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
Despre program
Domeniul de sănătate din care face parte și programul de studiu FARMACIE are misiunea de a pregăti specialiști de nivel universitar cu specializare în domeniul farmaceutic. Dintre multiplele obiectve ale profilului, conform standardelor specifice pentru domeniul medical recomandate de ARACIS se disting cele legate de asigurarea pregătirii complexe ale farmaciștilor.
Romana
Autorizat
5 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- ITLF
- Engleză
- Informatică- biostatică- matematică
- Fizică farmaceutică
- Chimie anorganică
- Botanică
- Franceză
- Germană
- Anatomie
- Chimie organică
- Fiziopatologie
- Engleză
- Chimie analitică
- Chimie fizică
- Microbiolgie
- Franceză
- Biologie celulară
- Terminologie
- Germană
- Farmacognozie
- Tehnologie farmaceutică
- Chimie farmaceutică
- Biochimie
- Igienă
- Chimia și igiena mediului
- Chimie farmaceutică
- Patologie clinică
- Tehnologie farmaceutică
- Farmacie clinică
- Analiza medicamentului
- Legilație și deonologie
- Marketing și management
- Industria medicamentelor
- Homeopatie
- Dermofarmacie și cosmetologie
- Derma. aplic.
- Chimie analitică
- Metode numerice aplicate în științe farmaceutice
- Chimie anorganică
- Botanică farmaceutică
- Fiziologie
- Analiză instrumentală
- Imunologie
- Genetică
- Produse tehnico-medicale
- Istoria farmaciei
- Biochimie generală și aplicată
- Farmaceutică
- Plante toxice
- Farmacologie
- Toxicologie
- Farmacologie
- Biofarmacie și farmacocinetică
- Med. Biolog.
- Asistența farmaceutică
- Urgențe medicale
- Actualități în farmacie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Sibiu
- MedicinăFacultatea de Medicină
- Medicină dentarăFacultatea de Medicină
- Tehnică DentarăFacultatea de Medicină
- Asistenţă medicală generalăFacultatea de Medicină
- FarmacieFacultatea de Medicină
Facultatea de Medicină
"Facultatea de Medicina Iasi s-a infiintat in 1879 si de-a lungul a 134 ani s-a dezvoltat continuu ca o scoala medicala autentica care a format mii de medici practicieni. Concomitent, aceasta facultate a fost un veritabil for de stiinta care prin numeroase personalitati de marca - C.I. Parhon, Fr. Rainer, M. Ciuca, Gr. T. Popa - a contribuit decisiv la afirmarea internationala a medicinii romanesti.
In prezent, Facultatea de Medicina Iasi primeste circa 500 studenti in fiecare an de studiu. De instructia celor 4000 de studenti se ocupa 583 de cadre didactice din 71 discipline preclinice si clinice, care asigura in conditii optime o pregatire temeinica viitorilor medici; ea continua si dupa absolvirea facultatii prin numeroase forme de educatie medicala continua. Facultatea pregateste aproximativ 1000 de rezidenti in toate specialitatile, 800 doctoranzi in 36 de specilitati si asigura indrumarea metodologica si actualizarea cunostintelor medicilor specialisti din toate judetele Moldovei.
Paralel cu activitatea educationala, universitara si postuniversitara, colectivele Facultatii sunt implicate in numeroase studii si cercetari precum si in asigurarea unui nivel superior de asistenta medicala in peste 10 mari spitale universitare. Nu intamplator prima societate stiintifica din Romania s-a infiintat in 1833 la Iasi iar Revista Medico-Chirurgicala (1887) este prima publicatie medicala din sud estul Europei.
Dorim ca acest palmares academic sa evolueze progresiv ascendent pentru a consolida reputatia nationala a Facultatii si a atinge cat mai repede exigentele si standardele medicale ale comunitatii europene. Implinirea acestui obiectiv in conditiile dificile ale societatii romanesti in tranzitie va fi posibila doar prin cresterea constiintei si responsabilitatii profesionale, prin spirit de echipa si intrepatrunderea experientei dintre generatii.
Toate acestea se constitue in motive importante pentru care va invit sa fiti alaturi de noi si sa studiati la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi."
Cuvantul Decanului
Informatii despre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS)
Într-o lume profund interactivă, ULBS nu ar fi reuşit să se menţină în prim planul evenimentelor academice decât printr-o cooperare internaţională de amploare. Întelegerea acestui aspect a avut drept rezultat, dupa 1992, când nouă echipă condusă de prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi-Pop a preluat mandatul de conducere, o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice.
Conducerea ULBS nu s-a îndoit nici un moment că între cele patruzeci şi opt de universităţi de stat, opt academii militare şi patruzeci şi nouă de universităţi particulare, ULBS avea să se bucure de succes numai prin interacţiune şi cooperare. În consecinţă ULBS a stabilit conexiuni academice şi înţelegeri de parteneriat cu o sută patru universităţi din treizeci de tări. Un loc aparte îl deţin parteneriatele încheiate cu universităţi din America, Germania, Franţa şi Anglia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenţi, vizite de documentare pentru personalul didactic precum şi o colaborare preţioasă prin intermediul careia ULBS a reuşit să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională. În momentul acesta există legături cu universităţi din China, Rusia, Italia, Grecia şi Polonia.