Ecoturism şi dezvoltare durabilă (în limba maghiară) Gheorgheni
in cadrul Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB), din Cluj-Napoca, Transilvania
Despre program
Programul masteral „Ecoturism şi dezvoltare durabilă” se încadrează în politica universității, contribuind la îndeplinirea unor obiective din planul strategic al Universității Babeș-Bolyai. Un prim obiectiv în acest plan strategic este aplicarea Declarației de la Bologna. Acest program de studii se înscrie în procesul Bologna, desfășurând-se pe o durată de 4 semestre și reprezentând aprofundarea studiilor de la nivel licență pe liniile de specializare geografia turismului și geografie. Astfel, absolvenții de la nivel licență pot opta pentru acest program și obține competență și calificare în domeniul Geografiei, recunoscute nu doar la nivel național, dar și la nivel european datorită ralierii la procesul Bologna. Studenții absolvenți ai programului de master „Ecoturism și dezvoltare durabilă” își vor putea continua studiile la doctorat.
Un obiectiv important al UBB se regăsește în planul de învățământ, structura personalului didactic și în conținutul sylabilor, și anume asigurarea unei oferte bazate pe interdisciplinaritate. Astfel, programul de master „Ecoturism și dezvoltare durabilă” îmbină două subdomenii de bază, turismul și dezvoltarea teritorială, căutând să ofere și cunoștințele tehnice necesare efectuării unor analize spațiale (geografie tehnică, cartografie digitală, două discipline de metodologia cercetării avansate).
Științe ale Naturii
Geografie
Geografie
Master
Maghiara
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Introducere în ecoturism
- Dezvoltarea şi valorificarea ecoturistică a spaţiului
- Teorii de dezvoltare regională în România
- Fenomene de risc naturale
- Cartografie digitală
- Politici şi strategii de dezvoltare durabilă
- GIS în managementul resurselor ecoturistice
- Valorificarea ecoturistică a reliefului
- Organizarea evenimentelor în turism
- Practică
- Control de gestiune în unităţile turistice din România
- Valorificarea ecoturistică a resurselor hidrice
- Baze de date turistice
- Resurse geo-demografice în ecoturism
- Tehnici de analiză cantitativă
- Elaborarea lucrării de disertație
- Organizarea activităţilor de ghid turistic
- Agenţiile de turism interfaţă între cerere şi oferta turistică
- Practică
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Cluj-Napoca
- Protecţia sistemelor naturale şi antropiceFacultatea de Agricultură
- Biologie ambientalăFacultatea de Biologie şi Geologie
- Biologie medicală (în limba maghiară)Facultatea de Biologie şi Geologie
- Ecologie şi protecţia mediuluiFacultatea de Biologie şi Geologie
- Managementul ariilor protejate și al resurselor localeFacultatea de Biologie şi Geologie
- BiologieFacultatea de Biologie şi Geologie
- Geografia turismului (în limba maghiară, la Gheorgheni)Facultatea de Geografie
- Ştiinţele nutriţiei (IFR)Facultatea de Biologie şi Geologie
- Ecologie culturalăFacultatea de Biologie şi Geologie
Facultatea de Geografie
Cu toate că este o facultate tânăra în peisajul românesc, Facultatea de Geografie are deja o recunoaştere naţională, având o activitate susţinută în toate direcţiile de cercetare şi educaţie. În ultimii ani, odată cu creşterea numărului de studenţi a crescut şi importantă acestei facultăţi în cadrul universităţii.
Informatii despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.
Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.
Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.