Economie şi afaceri internaţionale (în limba engleză)
in cadrul Universitatea din Craiova, din Craiova, Oltenia
Despre program
Specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale are drept obiectiv formarea de specialişti cu pregătire superioară şi cunoştinţe ştiinţifice, abilităţi şi deprinderi la nivelul performanţelor europene şi internaţionale, în concordanţă cu cerinţele de pe piaţa muncii în domeniul afacerilor internaţionale şi care să beneficieze de o mai mare mobilitate în exercitarea profesiei atât în ţară cât şi în străinătate. Prin structurarea planului de învăţământ se urmăreşte dezvoltarea la viitorii specialişti a competenţelor pentru soluţionarea problemelor economice şi adoptarea de decizii prin utilizarea gândirii critice, a analizei şi sintezei; abilităţilor de cunoaştere şi interpretare a mediului internaţional de afaceri şi impactului acestuia asupra afacerilor internaţionale şi a economiei româneşti; capacităţii teoretice şi practice pentru elaborarea de studii şi rapoarte privind mediul de afaceri, conjunctura economică internaţională, evoluţia diferitelor pieţe, cunoaşterea mecanismelor plăţilor internaţionale, finanţarea operaţiunilor de comerţ exterior, derularea negocierilor comerciale internaţionale; abilităţilor de corespondenţă de afaceri pe plan internaţional şi cunoaşterea de către studenţi, la nivel de excelenţă a cel puţin două limbi de circulaţie internaţională. Absolvenţii specializării noastre pot aspira la ocuparea următoarelor posturi: consilier/expert/inspector/referent/economist în relaţii economice internaţionale, analist servicii clienţi internaţionali, agent consular, ataşat/secretar/curier diplomatic, consul, viceconsul, expert/inspector/controlor/agent vamal, organizator şi prezentator târguri şi expoziţii, organizator activitate turism, corespondent comercial, specialist marketing internaţional, asistent comercial, specialist în cercetare, cadru didactic.
Științe Economice
Economie şi afaceri internaţionale
Economie şi afaceri internaţionale
Licență
Engleza
Autorizat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Microeconomics
- Enterprise economics
- Accounting Basics
- Applied Mathematics-Economics
- Information Technology Basics
- Business Law
- Macroeconomics
- Management
- Public finance
- Financial Accounting
- Statistics
- Computational Economics
- European Economy
- Marketing
- Business Accounting
- Enterprise financial management
- Econometrics
- Information economics
- Currency and credit
- Regional development and European financing
- International economy
- International economic organizations
- Trade policies
- English communication
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Craiova
- Statistică şi previziune economicăFacultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Analiza şi Evaluarea Financiară a Organizaţiilor (frecvenţă redusă)Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Contabilitate şi informatică de gestiuneFacultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Management Financiar Bancar (frecvenţă redusă)Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Economie şi Administrarea Afacerilor Internaţionale (în limba engleză)Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Economie şi afaceri internaţionale (în limba engleză)Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Informatică economicăFacultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Managementul Organizaţiei (Drobeta-Turnu Severin)Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Finanţe şi Bănci (ID)Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor are privilegiul de a se fi întemeiat pe fundamentul unei recunoscute tradiţii a economiei şi învăţământului gălăţean, menţionând în acest sens că prima şcoală comercială din România a fost înfiinţată la Galaţi în octombrie 1864, iar în 1934 lua fiinţă Academia de Export din Galaţi, în aula căreia au ţinut conferinţe cei mai mari profesori economişti ai ţării. Într-un astfel de cadru, s-au format două mari personalităţi economice gălăţene, recunoscute la nivel naţional şi internaţional: profesorul Virgil Madgearu şi profesorul Anghel Rugină. Pe temeiul unui asemenea ascendent, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Galaţi şi-a impus, încă de la înfiinţarea sa, 23 aprilie 1990, continuarea efortului pentru redobândirea unei recunoaşteri naţionale şi internaţionale, unanim recunoscute. Sistemul de valori reflectă demersul întregului colectiv profesoral de a asigura îndeplinirea misiunii asumate. Tradiţie – Şcoala economică gălăţeană are o tradiţie recunoscută şi acest aspect obligă atât generaţia actuală cât şi cea viitoare la respect pentru trecut şi efort pentru viitor. Profesionalism – profesorii facultăţii se vor mobiliza pentru a forma cu pasiune şi dăruire economişti valoroşi cu înaltă ţinută profesională şi morală. Creativitate – este esenţială pentru a obţine diferenţierea pe piaţa educaţională. Prin activităţile noastre dorim să-i încurajăm pe studenţi la dialog şi iniţiative. Integritate – activităţile profesorilor şi studenţilor vor fi în permanenţă guvernate de onestitate, corectitudine şi sinceritate. Procesul de educaţie presupune întotdeauna existenţa unor oameni cu har. Corpul profesoral al facultăţii este format din specialişti cu o bogată experienţă didactică şi de cercetare, receptivi la realităţile mediului de afaceri. Sunt profesori care au acceptat provocarea de a ţine pasul cu schimbarea şi care înţeleg că fiecare student este unic în felul lui.
Informatii despre Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”.
Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România. În University Ranking by Academic Performance 2011, Universitatea din Craiova este plasată în categoria B, pe locul 1.630 în lume. În Ranking web of World Universities realizat în iulie 2012, Universitatea din Craiova figurează pe locul 10/111 în clasamentul universităţilor româneşti şi pe locul 1.222 în topul mondial. În Mondial Top Universities and Colleges 2012, ocupă poziţia 8 (în România) şi 1.421 (în lume). University Web Ranking 2012 plasează Universitatea din Craiova pe locul 10 între universităţile româneşti şi pe locul 1.707 mondial.