Economie Agroalimentară şi a Mediului

Despre program

Programul de studii universitare de licenţă Economie Agroalimentară şi a Mediului (E.A.M) are rolul de a crea competenţe generale şi de specialitate adecvate economiei actuale româneşti şi europene şi care răspund exigenţelor de pregătire ale studenţilor ce doresc să se specializeze în acest domeniu. Misiunea programului de studii Economie Agroalimentară şi a Mediului este de a crea, valorifica şi disemina cunoştinţe, pe de o parte şi de a forma specialişti cu înalte competenţe profesionale, în domeniul economiei agroalimentare şi economiei mediului care vor putea ocupa posturi deosebite, in ramuri economice variate, intrucat pe perioada studiilor vor dobandi cunostinte fundamentale si cunostinte de specialitate care le vor conferi competenta necesara pentru a desfasura, cu succes, activitati competitive, pe de altă parte, prin dezvoltarea unui mediu de cercetare şi de învăţământ propice realizării acestor obiective şi afirmării membrilor comunităţii universitare. Obiectivele programului de studii Economie Agroalimentară şi a Mediului: – Formarea de specialişti cu calificare superioară in domeniul economiei agroalimentare si a mediului. – Organizarea de cercetari stiintifice necesare in procesul amplu de formare si educare economica. – Asigurarea unui climat modern de transmitere a informatiilor si cunostintelor catre studenţii. – Atragerea spre colaborare a unor specialisti consacrati pentru prezentarea de prelegeri, experiente practice si studii de caz din domeniul de studiu. – Familiarizarea cu cele mai recente dezvoltări ale cunoaşterii şi ale aplicaţiilor profesionale din domeniul economiei agroalimentare. – Înţelegerea şi aplicarea principiilor şi metodelor fundamentale de investigare specific. – Aplicarea conceptelor, teoriilor şi metodelor de investigare fundamentale din domenii precum: gestiunea investiţiilor agroalimentare, întreprinderilor agroalimentare, marketing agroalimentar, iniţierea şi dezvoltarea afacerilor agroalimentare – Formarea capacității de sintetizare şi interpretare a unui set de informaţii, de rezolvare a unor probleme de bază şi de evaluare a concluziilor posibile în domeniul agroalimentar.

Domeniu de licenta/master
Economie
Tip program
Licență
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
3 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Pitesti

Facultatea de Ştiinţe Economice

Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.

Informatii despre _Universitatea din _Piteşti [old]

Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.

Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.

Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.

In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
mediu
Pitești Str. Târgul din Vale, nr. 1, Argeș, România, 110040
Informații de acreditare și contact pentru _Universitatea din _Piteşti [old]
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer