Despre program

Misiunea programului de master Controlul şi Expertizarea Calităţii Mediului (CECM) este de a forma specialişti pregătiţi în domeniul Ştiintei mediului care să poată prelua din responsabilităţile de gestionare a calităţii mediului fie în cadrul unor instituţii de profil, fie în cadul unor instituţii administrative sau a unor agenţi economici. Specialiştii formaţi prin acest program de studii vor participa la elaborarea de proiecte profesionale sau de cercetare utilizând un spectru variat de metode cantitative şi calitative. Obiective specifice Aprofundarea cunoştinţelor privind managementul calităţii mediului; Aprofundarea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor în exercitarea atribuţiilor specifice managerilor pentru controlul şi expertizarea calităţii mediului; Consolidarea cunoştinţelor şi a deprinderilor privind planificarea, organizarea, desfăşurarea şi conducerea operaţiunilor complexe de monitorizare a mediului; Diversificarea, consolidarea şi intensificarea procesului de formare a resurselor umane în domeniul politicilor şi strategiilor de mediu; Formarea abilităţilor pentru managementul calităţii apelor uzate şi a solurilor degradate; Cunoaşterea cerinţelor şi modalităţilor pentru eficientizarea managementului tratării şi reciclării; Cunoaşterea instrumentelor juridice, sistemelor şi mecanismelor de management al mediului la nivelul Naţiunilor Unite, Uniunii Europene, pe plan regional sau în unele ţări dezvoltate, precum şi a modalităţilor de cooperare internaţională; Aprofundarea cunoştinţelor referitoare la organizarea şi funcţionarea instituţiilor europene, precum şi la formarea aptitudinilor de management al activităţilor de control şi expertizare a calităţii mediului. Competențe profesionale Identificarea mecanismelor, proceselor şi efectelor acţiunilor de origine antropică sau naturală care determină şi influenţează poluarea mediului; Alegerea metodelor de control şi expertizare a stării mediului; Interpretarea stării mediului prin analiza parametrilor ecologici caracteristici (abiotici şi biotici); Conceperea şi implementarea planurilor, strategiilor şi politicilor de mediu la diferite nivele în structuri private şi guvernamentale; Proiectarea, evaluarea şi realizarea activităţilor multidisciplinare de cercetare ştiinţifică în domeniul ştiintei mediului; Gestionarea şi solutionarea problemelor specifice de mediu prin realizarea unor proiecte de protecţia mediului. Folosirea tehnologiilor informaţionale şi de comunicare (TIC) moderne în probleme de ştiinta mediului.

Domeniu de licenta/master
Ştiinţa mediului
Specializare
Ştiinţa mediului
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Tehnici de evaluare fizico-chimică a calităţii mediului
  • Metode biologice de evaluare a stării mediului
  • Schimbări climatice globale şi efectul lor asupra ecosistemelor
  • Sisteme integrate de protecția plantelor
  • Controlul şi tratarea apelor uzate
  • Reconstrucţie ecologică
  • Managementul calităţii mediului
  • Managementul deşeurilor industriale
  • Monitoringul integrat al sistemelor ecologice (disciplină opțională 1)
  • Controlul emisiilor de poluanţi din atmosferă (disciplină opțională 1)
  • Tehnici de prelucrare a datelor experimentale (disciplină opțională 2)
  • Metode statistice de prelucrare a datelor ecologice (disciplină opțională 2)
  • Audit de mediu
  • Politici şi strategii de mediu
  • Sisteme GIS (sistem informatic geografic) de monitorizare a mediului
  • Controlul şi expertizarea poluanţilor din acvacultură şi industria alimentară
  • Modul de cercetare asistată pentru lucrarea de disertaţie
  • Stagiu pentru elaborarea lucrării de disertaţie

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Galati

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.

Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.

Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer