Controlul și expertiza produselor alimentare
in cadrul Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, din Galati, Moldova
Despre program
Calificările pe care Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor le dezvoltă prin oferta sa de studii sunt înregistrate în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior. Toate programele de studii sunt acreditate ARACIS. În cadrul Domeniului Ingineria Produselor Alimentare sunt organizate 3 programe de studii: Ingineria Produselor Alimentare, Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, Pescuit şi Industrializarea Peştelui. In anii I si II de studii studenţii admişi la acest Domeniu urmează cursuri care le asigură o solidă pregătire inginerească. În anii III şi IV studenţii urmează cursuri care le permit formarea de competenţe profesionale în acord cu calificarea programului de studii urmat (ales în semestrul al II-lea al anului II universitar), astfel încât după parcurgerea întregului program de studii şi obtinerea diplomei de Inginer, absolvenţii vor putea ocupa diferite posturi de pe piaţa muncii.Programele de studii permit, în acelaşi timp, tuturor studenţilor, acumularea de competenţe transversale. Programul de studii Controlul şi Expertiza produselor Alimentare Compeţente profesionale Identificarea, descrierea şi utilizarea adecvată a noţiunilor specifice ştiinţei alimentului şi siguranţei alimentare; Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalaţiilor şi echipamentelor de industrie alimentară;Supravegherea, conducerea, analiza şi proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit; Proiectarea, implementarea şi monitorizarea sistemelor de management al calităţii şi siguranţei alimentare; Realizarea controlului şi expertizei produselor alimentare, inclusiv în domeniul protecţiei consumatorilor; Realizarea de activităţi de management şi marketing pe lanţul agro-alimentar. Competenţe transversale Aplicarea strategiilor de perseverenţă, rigurozitate, eficienţă şi responsabilitate în muncă, punctualitate şi asumarea răspunderii pentru rezultatele activităţii personale, creativitate, bun simţ, gândire analitică şi critică, rezolvarea de probleme etc., pe baza principiilor, normelor şi a valorilor codului de etică profesională în domeniul alimentar; Aplicarea tehnicilor de interrelaţionare în cadrul unei echipe; amplificarea şi cizelarea capacităţilor empatice de comunicare interpersonală şi de asumare a unor atribuţii specifice în desfăşurarea activităţii de grup în vederea tratării / rezolvării de conflicte individuale / de grup, precum şi gestionarea optimă a timpului; Utilizarea eficientă a diverselor căi şi tehnici de învăţare – formare pentru achiziţionarea informaţiei din baze de date bibliografice şi electronice, atât în limba română, cât şi într-o limbă de circulaţie internaţională, precum şi evaluarea necesităţii şi utilităţii motivaţiilor extrinseci şi intrinseci ale educaţiei continue.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Controlul şi expertiza produselor alimentare
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Chimie (anorganică şi analitică)
- Chimie (organică)
- Chimie (fizică şi coloidală)
- Informatică aplicată
- Politici și strategii globale de securitate alimentară
- Psihologia alimentaţiei umane
- Educaţie fizică și sport
- Matematici speciale
- Fizică
- Desen tehnic și infografică
- Limbi moderne
- Biochimie
- Chimia alimentului
- Microbiologie generală
- Operaţii unitare în industria alimentară
- Elemente de inginerie mecanică
- Inocuitatea produselor alimentare
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
- Principiile nutriţiei umane
- Elemente de inginerie electrică
- Limbi moderne
- Comunicare
- Educaţie fizică și sport
- Practică de domeniu
- Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
- Microbiologie specială
- Biotehnologii alimentare
- Metode enzimatice și imunologice de analiză
- Managementul calităţii
- Tehnologii generale în industria alimentară Analize senzoriale
- Procesare minimă atermică și termică a produselor alimentare
- Utilaje în industria alimentară
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Analiza alimentelor cu radiații electromagnetice / Reologia produselor alimentare
- Metode cromatografice și electroforetice de analiza alimentelor / Metode și tehnici de analiză instrumentală)
- Discipline facultative (Tehnologia şi controlul calității în industria cărnii
- Tehnologia şi controlul calității în industria laptelui
- Tehnologia prelucrării legumelor și fructelor
- Tehnologia malțului și a berii
- Tehnologia şi controlul calității în industria de morărit și panificație)
- Utilaje în industria alimentară
- Controlul statistic al alimentelor
- Controlul sanitar-veterinar și siguranța alimentelor
- Marketing
- Controlul fitosanitar
- Proiectarea sistemelor de controlul calității
- Alimente modificate genetic
- Management
- Ecologie şi protecţia mediului
- Ambalaje și design în industria alimentară
- Elaborarea proiectului de diplomă
- Practică pentru proiectul de diplomă
- Discipline opționale (Proiectarea produselor noi / Proiectarea unui aliment eco-inovativ
- Controlul falsificărilor produselor alimentare / Controlul și expertiza alimentelor și depistarea falsurilor
- Igiena întreprinderilor din industria alimentară / Igiena societăţilor agroalimentare
- Legislație în industria alimentară / Legislaţie şi protecţia consumatorului)
- Discipline facultative (Tehnologa vinului
- oțetului și a băuturilor distilate)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Galati
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Piscicultură şi acvacultură (la Cahul)
- Ştiinţa şi Ingineria AlimentelorFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Pescuit şi Industrializarea PeşteluiFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Biotehnologii pentru industria alimentarăFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Controlul, Expertizarea şi Siguranţa AlimentelorFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Biotehnologia resurselor naturaleFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare RuralăFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.
Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.