Controlul, Expertizarea şi Siguranţa Alimentelor
in cadrul Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, din Galati, Moldova
Despre program
Programul de studii de master Controlul, Expertizarea şi Siguranţa Alimentelor a fost conceput ca un master profesional şi se adresează, cu precădere, absolvenţilor ciclului de licenţă de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Această formă de pregătire răspunde necesităţilor pieţei forţei de muncă care în ultimii ani solicită specialişti în domeniul calităţii produselor alimentare, care să aibă competenţe în domeniul managementului sistemelor de siguranţă şi calitate, în domeniul auditului calităţii şi care să preia responsabilităţi asociate cu verificarea, expertiza şi gestionarea calităţii şi siguranţei atât în producţie cât şi în distribuţie şi desfacere. Agenţiile teritoriale pentru Siguranţa Alimentelor înfiinţate ca urmare a stabilirii siguranţei alimentare ca prioritate în spaţiul european, solicită absolvenţi bine pregătiţi capabili să evalueze pericolele asociate consumului de produse alimentare improprii şi să instruiască producătorii şi consumatorii referitor la măsurile care trebuie luate pentru prevenirea sau minimizarea riscurilor, cu scopul reducerii numărului de îmbolnăviri de origine alimentară. Considerând importanţa siguranţei în industria alimentară, alimentaţie publică şi turism şi biotehnologie este necesar să se formeze specialişti în acest domeniu, iar Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor are resursele umane şi materiale pentru formarea acestora. În general specializarea master CESA răspunde nevoii sociale de absolvenţi bine pregătiţi care să poată prelua responsabilităţi manageriale de gestionare a siguranţei în cadrul unor procese tehnologice complexe sau care să lucreze în cercetare, urmărindu-se totodată un proces continuu de formare, care vizează atragerea absolvenţilor de master spre pregătirea oferită de şcoala doctorală. Acest program de master oferă masteranzilor posibilitatea participării la programe de certificare oferite de cadre didactice din facultate, în colaborare cu TUV Thuringen pentru: responsabil în domeniul siguranţei alimentelor – ISO 22000; auditor intern – ISO 19011 şi RMC cf. ISO 9001; practică împreună cu reprezentanţi ai firmei TUV Karpat. Prin derularea programului de master Controlul, Expertizarea şi Siguranţa Alimentelor se urmăreşte: Crearea unui pol de învăţamant superior şi cercetare pentru controlul, expertizarea şi siguranţa alimentelor, aliniat la strategiile europene si naţionale. Formarea resursei umane, la nivel naţional, specializată în domeniu pentru activităţii profesionale şi a competenţelor de cercetare pentru studiile doctorale. Asigurarea condiţiilor necesare participării la reţele şi programele internaţionale de formare profesională şi cercetare în domeniul ştiinţei si ingineriei alimentelor corelat cu controlul expertiza şi siguranţă alimentară.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Controlul şi expertiza produselor alimentare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiza statistică și proiectarea experimentelor în industria alimentară
- Principii de genetică
- Managementul calității și siguranței alimentelor
- Evaluarea caracteristicilor senzoriale ale produselor alimentare
- Procedee chimice
- microbiologice și toxicologice avansate de control și analiza alimentelor
- Tehnici experimentale
- Merceologia produselor alimentare
- Autentificarea și expertizarea produselor alimentare
- Securitate alimentară
- Epidemiologie și sănătate publică
- Reologia produselor alimentare
- Trasabilitatea produselor alimentare
- Managementul riscului și al deciziei
- Auditul calității
- Procedee chimice
- microbiologice și toxicologice avansate de control și analiza alimentelor
- Controlul sanitar-veterinar
- Siguranța alimentelor în procesarea minimă
- Promovarea produselor în industria alimentară
- Legislaţie alimentară internațională
- Etică şi integritate academică
- Tehnici experimentale
- Modul de cercetare
- practică şi de elaborare a lucrării de disertație (practică de specialitate
- practică pentru elaborarea lucrării de disertație și elaborarea lucrării de disertație)
- Aspecte economice ale calității și siguranței alimentare
- Cercetare de marketing
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Galati
- Biotehnologii pentru industria alimentarăFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Controlul, Expertizarea şi Siguranţa Alimentelor
- Biotehnologia resurselor naturaleFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Controlul și expertiza produselor alimentareFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- AgriculturăFacultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila
- Piscicultură şi acvacultură (la Cahul)
- Piscicultură şi Acvacultură
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.
Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.