Contabilitate şi informatică de gestiune (ID)
in cadrul Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti (UPG), din Ploiesti, Muntenia
Despre program
Programul urmăreşte dezvoltarea resurselor umane cu competenţe în domeniul contabilitate, având drept scop dezvoltarea, evaluarea şi implementarea activităţilor în domeniul contabilitate în medii de afaceri complexe. Ascensiunea domeniului contabilitate ca domeniu funcţional şi strategic al organizaţiilor presupune amplificarea capacităţii managerilor de la diferite niveluri ierarhice de a adopta decizii eficiente. În acest context, programul de studii universitare de licenţă este astfel conceput încât să asigure cunoştinţe de specialitate în ceea ce priveşte identificarea si descrierea conceptelor, teoriilor şi modelelor de bază utilizate în controlul financiar-contabil, prelucrarea informaţiilor în vederea întocmirii de rapoarte financiar – contabile și/sau fiscale, definirea conceptelor, teoriilor şi metodelor de bază pentru pregătirea informaţiilor necesare întocmirii de rapoarte financiar – contabile și/sau fiscal, aplicarea metodologiei de calcul şi analiză a indicatorilor economico-financiari economico – financiari, aplicarea metodelor, tehnicilor şi procedurilor de control financiar – contabil.
Științe Economice
Contabilitate
Contabilitate şi informatică de gestiune
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
ID - la distanță
Cursuri pe care le vei parcurge
- Microeconomie
- Bazele contabilității
- Bazele informaticii
- Finanțe publice
- Management
- Dreptul afacerilor
- Limbă străină I
- II
- Educație fizică I
- II
- Macroeconomie
- Contabilitate financiară I
- Matematică aplicată în economie
- Marketing
- Birotică
- Economia întreprinderii
- Discipline facultative (Psihologie,Filozofie)
- Contabilitate financiară II
- Gestiune financiară
- Statistică economică
- Programarea calculatoarelor
- Etică în afaceri/Istorie economică
- Economie monetară/Prețuri și concurență
- Limbă străină III
- IV
- Educație fizică III
- IV
- Baze de date
- Contabilitate publică
- Evaluarea întreprinderii
- Contabilitate consolidată/Control de gestiune
- Gestiunea și protecția mediului/Ecologie și protecția mediului
- Practică
- Discipline facultative (Doctrine economice contemporane
- Politologie)
- Analiză economico-financiară
- Contabilitate de gestiune
- Contabilitatea instituțiilor de credit
- Piețe financiare
- Proiectarea sistemelor informatice de gestiune
- Audit intern/Control intern
- Control de gestiune/Contabilitate aprofundată
- Sisteme informatice de asistare a deciziilor
- Audit financiar
- Expertiză contabilă și consultanță fiscală
- Sisteme și raportări financiare
- Finanțe internaționale
- Contabilitate consolidată
- Control financiar
- Elaborarea lucrării de licență
- Discipline facultative (Comunicare și relații publice
- Etică în afaceri)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Ploiesti
- Informatică economicăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Contabilitate şi informatică de gestiune (ID)Facultatea de Ştiinţe Economice
- Managementul sectorului publicFacultatea de Ştiinţe Economice
- Contabilitate şi informatică de gestiuneFacultatea de Ştiinţe Economice
- ManagementFacultatea de Ştiinţe Economice
- Administrarea afacerilor în industria de petrol și gazeFacultatea de Ştiinţe Economice
- Merceologie şi managementul calităţiiFacultatea de Ştiinţe Economice
- Managementul sistemului bancarFacultatea de Ştiinţe Economice
- Finanţe şi bănciFacultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.
Informatii despre Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti (UPG)
Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti oferă o paletă largă de programe pentru studii universitare de licenţă, studii universitare de masterat, studii universitare de doctorat, studii postuniversitare, la forma de învăţământ la zi, iar pentru unele specializări şi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă.
Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti este o instituţie renumită atât în ţară, cât şi peste hotare, iar diplomele eliberate de facultăţile tehnice din cadrul universităţii noastre sunt recunoscute în lumea întreagă.
În anul universitar 2005-2006, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a restructurat curricula de la toate specializările sale, în acord cu cerinţele europene, stipulate în documentele aşa numitului proces de la Bolonia.
Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a obţinut în anul 2008 calificativul maxim „instituţie cu grad de încredere ridicat” în urma procesului de evaluare instituţională externă, realizat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în învăţământul superior.
Cercetarea şi dezvoltarea reprezintă paşii hotărâtori pentru recunoaşterea internaţională a Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti. Cadrele didactice din universitatea noastră depun eforturi semnificative pentru a desfăşura o activitate de cercetare de calitate. Aceasta se desfăşoară pe două direcţii principale: dezvoltarea domeniilor tradiţionale de cercetare, pentru specializările tehnice, pe de-o parte, şi fundamentarea unor noi domenii de cercetare pentru specializările nou apărute în domeniile economic şi umanist, pe de altă parte. Nivelul înalt al activităţii noastre de cercetare este dovedit prin numărul mare de specialişti pregătiţi în universitatea noastră, care ocupă astăzi posturi importante de conducere atât în ţară, cât şi în afara ei.
Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti este permanent interesată de creşterea prestigiului său internaţional prin creşterea numărului de mobilităţi ale studenţilor şi cadrelor didactice şi prin susţinerea recunoaşterii programelor educaţionale.