Conservare și restaurare
in cadrul Universitatea din Craiova, din Craiova, Oltenia
Teologie
Teologie
Studii religioase
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Istoria și teoria restaurării operei de artă
- Concepte actuale în restaurarea picturii murale eclesiastice
- Iconografia bisericilor de lemn. Probleme de conservare și restaurare
- Creație și restaurare sculptură în lemn
- piatră și metal
- Artă eclesiastică românească Opțională De aprofundare
- Expertiză și legislație în patrimoniu cultural
- Tehnici moderne de investigare a operelor de artă
- Practică de specialitate
- Specializare în tehnica icoanei
- Teologia icoanei
- Analiza și procesarea documentației de conservare-restaurare a operei de artă
- Creație și restaurare lemn policrom
- Tratamente actuale în conservarea-restaurarea icoanei
- Etică și integritate academică
- Hermeneutică biblică și artă universală
- Culoarea mijloc de semnificație în artele vizuale
- Artă sacră în contemporaneitate
- Interferențe culturale în arta modernă și contemporană
- Teologia icoanei
- Creație și restaurare lemn policrom
- Tratamente actuale în conservarea-restaurarea icoanei
- Hermeneutică biblică și artă universală
- Culoarea mijloc de semnificație în artele vizuale
- Artă sacră în contemporaneitate
- Elaborarea lucrării de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Teologie, în Craiova
- Conservare și restaurareFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie şi culturăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie ortodoxă pastoralăFacultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” este o instituţie de stat publică de învăţământ superior şi cercetare în domeniul teologiei. Facultatea de Teologie Ortodoxă şi-a început activitatea academică în anul 1991 cu specializarea Teologie-Asistenţă Socială. Ulterior, oferta academică a fost lărgită cu noi specializări: Teologie Pastorală (1995), Teologie-Litere Engleză (1996), Teologie-Litere Română (2003) şi Teologie-Istorie (2003). După reforma învăţământului universitar conform exigenţelor universitare din Declaraţiei de la Bologna cele cinci secţii de la Alba Iulia s-au convertit în trei: Teologie Pastorală (pentru pregătirea slujitorilor altarelor), Teologie Didactică (pentru pregătirea profesorilor din învăţământul de stat) şi Teologie Socială (pentru pregătirea asistenţilor sociali din instituţiile de asistenţă socială ale Bisericii şi Statului). După aproximativ un deceniu de la înfiinţare, Facultatea a fost abilitată de Ministerul Învăţământului să organizeze şi studii postuniversitare de Masterat în Teologie, pe diverse linii de cercetare, dintre care unele în cotutelă cu Institutul „Saint Serge” de la Paris, la care limba de predare este franceză şi engleză. Misiunea şi idealul educaţional al Facultăţii se sprijină pe credinţă, tradiţie şi valoare ştiinţifică, contribuind prin acţiuni şi modalităţi specifice la păstrarea şi afirmarea identităţii confesionale, culturale şi naţionale a românilor, la promovarea şi integrarea activă a tinerilor teologi în circuitul european şi universal de valori.Informatii despre Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”.
Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România. În University Ranking by Academic Performance 2011, Universitatea din Craiova este plasată în categoria B, pe locul 1.630 în lume. În Ranking web of World Universities realizat în iulie 2012, Universitatea din Craiova figurează pe locul 10/111 în clasamentul universităţilor româneşti şi pe locul 1.222 în topul mondial. În Mondial Top Universities and Colleges 2012, ocupă poziţia 8 (în România) şi 1.421 (în lume). University Web Ranking 2012 plasează Universitatea din Craiova pe locul 10 între universităţile româneşti şi pe locul 1.707 mondial.