Conservare şi restaurare
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
Despre program
Protejarea valorilor culturale ale patrimoniului naţional şi universal constituie una din problemele de mare actualitate ale societăţii contemporane. Misiunea specializării conservare-restaurare este de a forma viitori profesionişti în domeniul conservării-restaurării picturilor murale (laice şi religioase), a picturilor pe suport mobil, cât şi de a pregăti cadre didactice pentru învăţământul preuniversitar şi universitar, contribuind în acest fel la promovarea artei şi culturii. Absolvenţilor li se asigură accesul la profesii specializate, conform calificării şi disciplinelor studiate: restaurator componente artistice, restaurator pictură murală, restaurator pictură de panou de lemn, specialist executare lucrări, dirigentare lucrări, inspecţia şi urmărirea comportării în timp a monumentelor istorice, muzeograf, ş.a.
Arte
Arte vizuale
Conservare şi restaurare
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Tehnici tradiționale
- Istoria artei române
- Limba engleză
- Studiul desenului pictura
- Pedagogie
- Restaurare ceramică
- Istoria artei universale
- Conservarea bunurilor culturale
- Teoria restaurării
- Istoria artelor decorative
- Restaurare lemn etnografic
- Limba engleză
- Introducere în etnografie
- Etiopatogenie
- Didactică
- Noțiuni de fizică
- Studiul culorii
- Compoziâia picturii
- Pregătire lucrare licență
- Investigații biologice
- Tehnica fotografică
- Modul pedagogic
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Sibiu
- Arta spectacolului (coregrafie)Facultatea de Litere şi Arte
- Restaurare lemn policromFacultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Artele spectacolului (actorie)Facultatea de Litere şi Arte
- Conservare şi restaurareFacultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Muzica ReligioasaFacultatea de Teologie
- Teatrologie (management cultural)Facultatea de Litere şi Arte
- Teoria şi practica managementului instituţiilor şi evenimentelor culturaleFacultatea de Litere şi Arte
- Arta interpretării caracterelor dramaticeFacultatea de Litere şi Arte
Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
Misiunea Facultății de Științe Socio-Umane este aceea de educație și cercetare, urmărind prin interdisciplinaritate să ofere viitorilor absolvenți un cadru de pregătire bazat pe cunoaștere și competență. Facultatea de Științe Socio-Umane a fost înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 410 din 25 aprilie 2002 și funcționează începând cu data de 1 octombrie 2002. În componența ei se regăsesc 4 domenii de licență acreditate: Istorie, Psihologie, Jurnalism, Relații internaționale și studii europene. Procesul Bologna este asigurat în continuarea studiilor prin intermediul a 4 programe de masterat, acreditate și prin dezvolatarea altora noi. Urmând misiunea de educație și cercetare Facultatea de Științe Socio-Umane caută în permamență să-și adapteze oferta educațională – prin discipline noi și schimburi interacademice - și profesională – prin cadre didactice și de cercetare de prestigiu.
Informatii despre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS)
Într-o lume profund interactivă, ULBS nu ar fi reuşit să se menţină în prim planul evenimentelor academice decât printr-o cooperare internaţională de amploare. Întelegerea acestui aspect a avut drept rezultat, dupa 1992, când nouă echipă condusă de prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi-Pop a preluat mandatul de conducere, o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice.
Conducerea ULBS nu s-a îndoit nici un moment că între cele patruzeci şi opt de universităţi de stat, opt academii militare şi patruzeci şi nouă de universităţi particulare, ULBS avea să se bucure de succes numai prin interacţiune şi cooperare. În consecinţă ULBS a stabilit conexiuni academice şi înţelegeri de parteneriat cu o sută patru universităţi din treizeci de tări. Un loc aparte îl deţin parteneriatele încheiate cu universităţi din America, Germania, Franţa şi Anglia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenţi, vizite de documentare pentru personalul didactic precum şi o colaborare preţioasă prin intermediul careia ULBS a reuşit să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională. În momentul acesta există legături cu universităţi din China, Rusia, Italia, Grecia şi Polonia.