Analize de laborator utilizate în domeniul biomedical
in cadrul Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, din Arad, Banat
Despre program
Departamentul Biologie, Ecologie și Geografie şi-a asumat o misiune preponderent didactico-profesională, instructiv-formativă, dar în acelaşi timp şi de cercetare ştiinţifică. Departamentul editează şi publică anual articole din domeniul ştiinţelor vieţii într-o revistă proprie: Studia Universitatis Vasile Goldiş, Seria Ştiinţele Vieţii, cotată CNCSIS în categoria B+ și BDI. Obiective principale ale departamentului constau în: 1.formarea resursei umane înalt calificate, cu pregătire teoretică şi practică transdisciplinară, capabil să abordeze problematici sistemice, complexe în domeniul ştiinţelor vieţii; 2.dezvoltarea capacităţii de cercetare din domeniul biologiei, care să definească eforturile materiale, umane şi financiare si să promoveze abordarea transdisciplinară în aceste domenii, în acord cu tendinţele manifestate la nivel european şi mondial. 3.asigurarea condiţiilor pentru exprimarea potenţialului ştiinţific al cadrelor universitare, cercetărilor şi studenţilor din programele universitare şi postuniversitare din domeniul ştiinţelor vieţii prin continuarea şi dezvoltarea procesului de integrare a programelor de cercetare în reţeaua ştiinţifică internaţională, pentru a facilita accesul la resursele financiare ale programelor cadru ale Uniunii Europene. 4.extinderea serviciilor acordate diferitelor unităţi economice şi transferul produselor ştiinţifice în diferite sectoare economice: biotehnologii, managementul mediului, refacere şi reconstrucţie ecologică, redarea în circuitul economic al terenurilor degradate antropic, protecţia biodiversităţii şi a resurselor de mediu.
Științe ale Naturii
Biologie
Biologie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Arad
- Geografia turismului (la Baia Mare)Facultatea de Ştiinţe Economice
- Biologie şi biotehnologii moleculare cu aplicaţii farmaco-medicaleFacultatea de Ştiinţe Economice
- Analize de laborator utilizate în domeniul biomedicalFacultatea de Ştiinţe Economice
- Ecologie şi protecţia mediului (la Zalău)Facultatea de Ştiinţe Economice
- Geografia turismului (la Baia Mare)Facultatea de Ştiinţe Economice
- BiologieFacultatea de Ştiinţe Economice
- Geografia turismuluiFacultatea de Ştiinţe Economice
- BiologieFacultatea de Medicină
- Ecologie şi protecţia mediului (la Zalău)Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.
Informatii despre Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad
Misiunea generală a Universităţii este de a contribui la realizarea misiunii învăţământului superior românesc. Misiunea asumată de Universitate este de educaţie şi cercetare ştiinţifică, în scopul de a genera şi a transfera cunoaştere către societate, prin: formare iniţială şi continuă la nivel universitar, în scopul dezvoltării personale, al inserţiei profesionale a individului şi a satisfacerii nevoii de competenţă a mediului socio-economic; cercetare ştiinţifică, dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic prin creaţie individuală şi colectivă în domeniile ştiinţelor specifice programelor de studii acreditate/autorizate provizoriu, cu precădere în domeniile biomedical, juridic şi economic, precum şi prin asigurarea performanţelor şi dezvoltării fizice şi sportive, valorificarea şi diseminarea rezultatelor cercetării.