Facultatea de Teologie

Misiunea Facultăţii de Teologie Pastorală este aceea de a forma persoane bine pregătite din punct de vedere teologic şi laic, capabile să interpreteze în spirit creştin realitatea contemporană, îndeosebi cea românească şi să contribuie prin activitatea lor la educaţia poporului lui Dumnezeu în spiritul valorilor religioase şi umane autentice. Facultatea pregăteşte studenţi pentru a deveni viitorii preoţi ai Bisericii şi ai Diecezei noastre. Se are în vedere şi educarea unor intelectuali înzestraţi cu o credinţă matură şi deschişi la dialogul interreligios şi ecumenic atât de necesar în societatea noastră.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 15
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Teologie
Str. Ștefan cel Mare, nr. 268/B, cod 611040, Roman, jud. Neamț, România

Nu există programe de licență la Facultatea de Teologie

Nu există programe de master la Facultatea de Teologie

Informații despre Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman

Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan’’’, demn urmaș al Academiei „Sfântul Bonaventura” din Luizi Călugăra și-a deschis porțile în ziua de 2 mai 1990, în localitatea Nisiporești județul Neamț, începând cu toamna anului 1991 să fie transferat la Roman.

Institutul și-a început activitatea universitară pe baza circularei nr. 50 din 15 iulie 1991, emisă de părintele provincial Iosif Sabău, în urma decretului diecezan nr. 1026 din 20 august 1991, emis de Excelența Sa Petru Gherghel, Episcop de Iași, și pe baza H.G. nr. 92 din 1992. Din anul 1995, Institutul nostru este afiliat la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma, iar începând cu anul universitar 2000-2001 a obținut, din partea Consiliului Național de Evaluare Academică și Acreditare, autorizația de funcționare provizorie. Creșterea calității învățământului și cea a cercetării au fost preocupările de bază ale conducerii Institutului și a corpului profesoral, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Acestea s-au concretizat prin uniformizarea planurilor de învățământ, cooptarea unor profesori de valoare și recunoscuți pe plan național și internațional, promovarea tinerilor frați care au absolvit facultățile pontificale și civile în rândul cadrelor didactice, implicarea studenților în munca de cercetare, editarea de cursuri și cărți și editarea unor reviste de specialitate.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
autorizat
Grad de încredere
Str. Ștefan cel Mare, nr. 268/B, cod 611040, Roman, jud. Neamț, România
Informații de acreditare și contact pentru Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer