Facultatea de Științe

Facultatea de Ştiinţe, componentă de bază a Universităţii Vasile Alecsandri” din Bacău, continuă tradiţia învăţământului băcăuan în domeniile ştiinţelor exacte şi al ştiinţelor vieţii. Astfel, facultăţile de Matematică şi Ştiinţe Naturale au funcţionat încă de la înfiinţarea Institutului Pedagogic din Bacău, în 1961. Facultatea de Ştiinţe are o dublă misiune: didactică şi, respectiv, de cercetare ştiinţifică. Prin programele sale, Fac pregăteşte specialişti în M tematică, Informatică, Biologie, Ştiinţa mediului şi Ştiinţele educaţiei, care pot lucra în domenii legate de: educaţie, cercetare, software şi IT, sănătate, biotehnologii, ecologie, protecţia mediului, silvicultură, finanţe-bănci, asigurări etc.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 34
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Științe
Calea Mărăşeşti, nr. 157

Nu există programe de licență la Facultatea de Științe

Nu există programe de master la Facultatea de Științe

Informații despre Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău

Universitatea "Vasile Alecsandri” din Bacău este o importantă componentă a sistemului de învăţământ din România, recunoscută pe plan naţional pentru calitatea procesului instructiv-educativ şi pentru activitatea de cercetare.

Universitatea se află în partea centrală a Moldovei, în oraşul-reşedinţă al judeţului Bacău, oraş cu o populaţie de 134 000 locuitori. Municipiul Bacău face parte din generaţia oraşelor vechi ale României, prima atestare documentară datând din anul 1408, din timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Oraşul este situat pe arterele de circulaţie europene şi naţionale care fac legătura cu Bucureştiul, cu nordul ţării, precum şi pe arterele care fac legătura între Moldova şi Transilvania.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
mediu
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer