Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii
Misiunea Facultăţii de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii este definită prin participarea la crearea şi promovarea valorilor vieţii sociale, la optimizarea dezvoltării umane, integrarea persoanelor cu nevoi speciale şi promovarea cercetării ştiinţifice a domeniului activităţilor corporale. Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii îşi propune să formeze specialişti de marcă ai domeniului cu o pregătire reală şi eficientă, atât prin studii universitare de licenţă (ciclul I), titlul obţinut fiind de Licenţiat în Educaţie Fizică şi Sport cu specializările: Educaţie Fizică şi Sportivă şi Sport şi Performanţă Motrică, titlul obţinut de Licenţiat Kinetoterapie cu specializarea: Kinetoterapie şi motricitate specială, cât şi prin studii universitare de masterat (ciclul II), titlul obţinut fiind de Master în Educaţie Fizică şi Sport cu specializările: Activităţi motrice curriculare şi de timp liber, Performanţă sportivă şi Kinetoterapie în educare şi reeducare funcţională, care să contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă a populaţiei, la promovarea valorilor sportive şi la integrarea în societate a indivizilor cu nevoi speciale.
Nu există programe de licență la Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii
Nu există programe de master la Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii
Informații despre Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău
Universitatea "Vasile Alecsandri” din Bacău este o importantă componentă a sistemului de învăţământ din România, recunoscută pe plan naţional pentru calitatea procesului instructiv-educativ şi pentru activitatea de cercetare.
Universitatea se află în partea centrală a Moldovei, în oraşul-reşedinţă al judeţului Bacău, oraş cu o populaţie de 134 000 locuitori. Municipiul Bacău face parte din generaţia oraşelor vechi ale României, prima atestare documentară datând din anul 1408, din timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Oraşul este situat pe arterele de circulaţie europene şi naţionale care fac legătura cu Bucureştiul, cu nordul ţării, precum şi pe arterele care fac legătura între Moldova şi Transilvania.