Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei

Facultatea asigură pregatirea inițială și formarea continuă în domeniul Psihologiei și Știintelor Educației, atât pentru specialiștii din industrie și sănătate cât și pentru formatori și profesori care predau diferite discipline de studiu. În structura prezentă, Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației s-a înființat în anul 1997. Din 1963 până în 1997, Psihologia, Psihopedagogia Specială și Pedagogia, au funcționat ca secții în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie.

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației oferă programe de studii în limba română, engleză, maghiară și germană. Profesionalizarea pentru cariera didactică, urmărită prin ofertarea de programe academice de formare inițială a viitorilor profesori, formarea continuă a personalului didactic și perfecționarea acestuia este asigurată de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei

Nu există programe de licență la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei

Nu există programe de master la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei

Informații despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.

Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.

Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
str. Mihail Kogălniceanu nr. 1
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer