Facultatea de Medicină Dentară

"Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureș, înființată în 1948, iar din anul universitar 1960/61 funcționând ca secție de sine stătătoare, este o facultate de tradiție din țară. Alături de experiența cadrelor didactice, învăluită de o aură de modernism, în concordanță cu exigențele europene, își deschide porțile pentru cei care îi vor deveni studenți. Specializările Facultății de Medicină Dentară – Medicină Dentară (6 ani) și Tehnică Dentară (3 ani) -sunt parte integrantă a ofertei educaționale a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. 

Atenția noastră este îndreptată pe de o parte în direcția asigurării unui învățământ modern, de calitate, în acord cu cerințele actuale, facultatea aliniindu-se în prezent la metamorfozele curriculare cerute de integrarea europeană, iar pe de altă parte spre preocuparea de a îmbunătăți permanent baza materială și de cercetare.  Centrul Integrat de Medicină Dentară deschis în 2010, capabil să concentreze sub un singur acoperiș toată activitatea didactică, practică și recreativă a studenților, devine cea mai modernă bază pentru învățământul de licență în domeniul Medicină Dentară…"

Cuvântul Decanului – Prof. Dr. Mariana Păcurar

 

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Medicină Dentară

Nu există programe de licență la Facultatea de Medicină Dentară

Nu există programe de master la Facultatea de Medicină Dentară

Informații despre Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş

Înaltă calitate a procesului educaţional din UMF Tîrgu Mureş se reflectă în numărul mare de absolvenţi care promovează examenul de rezidenţiat, clasându-se pe primele locuri. Corpul didactic al universităţii noastre este recunoscut pe plan naţional şi internaţional pentru activitatea sa remarcabilă în domeniul educaţional, introducerea mai multor proceduri medicale ca priorităţi şi realizările deosebite în cercetare, toate ducând la un nivel înalt al calităţii procesului educaţional, în concordanţă cu cele mai înalte standarde europene.

Facilităţile moderne de predare şi învăţare constau în: 

1. Infrastructură modernă - Facilităţi excelente de învăţare şi infrastructura de vârf a laboratoarelor, toate laboratoarele din preclinic fiind aflate într-o singură clădire. Centrul Integrat de Medicină dentară - recent construit, într-un ansamblu arhitectural modern

2. Cele mai bune condiţii pentru practica clinică - Universitatea noastră se află în imediata proximitate a celui mai mare spital General din România - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, situat la o distanţă de 100 m, având 1.250 paturi şi incluzând aproape toate specialităţile clinice într-o singură clădire

3. Cel mai avansat Centru de Simulare şi Abilităţi Practice din România

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer