Facultatea de Medicină Dentară

Facultatea de Medicinǎ Dentară a funcţionat iniţial ca un departament în cadrul Facultǎţii de Medicinǎ. Începând cu anul academic 2007-2008, Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ a devenit o entitate distinctă în cadrul Universitǎţii „Ovidius” din Constaţa. Facultatea de Medicină Dentară are în componenţă două dintre specializările domeniului: Medicină Dentară, Tehnică Dentară.

Facultatea beneficiază de o bază logistică şi materială la standarde europene, punând la dispoziţia studenţilor tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui învăţământ de înaltă calitate. Ca urmare a clasificării şi ierarhizării Universităţilor din România, Facultatea de Medicină Dentară din Universitatea „Ovidius” din Constanţa a obţinut CATEGORIA A.

Toate disciplinele au aparatură de ultimă generaţie şi sunt complet informatizate, studenţii având posibilitatea înregistrării fişelor şi manoperelor efectuate pacienţilor aflaţi în tratament având, în acelaşi timp, acces prin internet la sursele de documentare din domeniu. Membrii corpului academic au câştigat în ultimii 5 ani peste 30 granturi finanţate naţionale şi internaţionala.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 34
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Medicină Dentară
Str. Ilarie Voronca, nr. 7

Nu există programe de licență la Facultatea de Medicină Dentară

Nu există programe de master la Facultatea de Medicină Dentară

Informații despre Universitatea "Ovidius" din Constanţa

Universitatea Ovidius este o instituție de învățământ superior publică fondată în 1961, devenită în 1990 o universitate multidisciplinară, cu programe de studii de licență, masterat și doctorat de calitate, recunoscută de instituții de acreditare naționale și internaționale cu grad de încredere ridicat. Cu peste 15.000 de studenți, Ovidius este cea mai mare universitate europeană la Marea Neagră.

Viziunea noastră este să fim recunoscuți ca lider regional în învățământul superior și cercetarea științifică, să fim prima opțiune în preferințele studenților din întregul areal al Mării Negre și nu numai. 

Suntem o poartă estică spre Europa și aspirăm să atragem un număr și mai mare de studenți români și străini, dar și cadre didactice și de cercetare dintre cele mai talentate. Ne străduim să atingem cele mai înalte standarde Europene în calitatea educației prin programe moderne la toate cele trei cicluri de studiu, pentru a pregăti absolvenți capabili să concureze pe piața forței de muncă din România, Uniunea Europeana și din întreaga lume. 

Ne propunem să devenim un pol al excelenței în educație și cercetare. Ne dorim să generăm cunoștințe avansate, prin cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare în diverse domenii ale activității umane, în parteneriat cu instituții naționale și internaționale de prestigiu.

Intenționăm să consacrăm pentru Universitatea Ovidius reputația unui centru cultural de excepție, a unui far care luminează drumul celor pasionați de cunoaștere și cultură. Ne dorim să profităm de mediul atât de divers și atât de deschis din punct de vedere etnic, religios și cultural, ca și de resursa de expertiză acumulată în cadrul universității pentru a răspândi lumina libertății de gândire și de exprimare, a drepturilor omului și a echității sociale în întreaga zonă a Mării Negre și dincolo de aceasta.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Bd. Mamaia, nr. 124, Aleea Universității nr.1
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Ovidius" din Constanţa
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer