Facultatea de Mecanică

Facultatea de Mecanică propune tinerilor interesați de o carieră în inginerie 5 programe de licenţă, care acoperă cele mai relevante specializări din domeniul ingineriei mecanice, pentru regiunea Olteniei. Programele de studii disponibile sunt structurate cu activitate pe 4 ani (8 semestre), cu o încărcare săptămânală între 26 şi 28 ore.

Toate programele sunt integrate în sistemul Bologna pe baza creditelor transferabile, disciplinele din fiecare an cumulând 60 de credite recunoscute la oricare din instituţiile europene racordate la acest sistem.

Programele analitice ale disciplinelor studiate sunt actualizate periodic, fiind în concordanţă cu cele mai actuale cerinţe de pe piaţa muncii.

Competenţele dobândite, oferă ulterior avantaje la angajare, ceea ce crează un climat competitiv, benefic, atât în procesul de admitere, cât şi pe parcursul studiilor.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 46
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Mecanică
Str. Calea Bucuresti nr. 107

Nu există programe de licență la Facultatea de Mecanică

Nu există programe de master la Facultatea de Mecanică

Informații despre Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”.

Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România. În University Ranking by Academic Performance 2011, Universitatea din Craiova este plasată în categoria B, pe locul 1.630 în lume. În Ranking web of World Universities realizat în iulie 2012, Universitatea din Craiova figurează pe locul 10/111 în clasamentul universităţilor româneşti şi pe locul 1.222 în topul mondial. În Mondial Top Universities and Colleges 2012, ocupă poziţia 8 (în România) şi 1.421 (în lume). University Web Ranking 2012 plasează Universitatea din Craiova pe locul 10 între universităţile româneşti şi pe locul 1.707 mondial.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea din Craiova
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer