Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației

Facultatea de Inginerie și Tehnologia informației, parte integrantă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, plasează formarea studenţilor în centrul acţiunilor sale şi promovează excelența activităților educaționale la nivel de licență, masterat și doctorat.

Facultatea dispune de programe de studii de licență consacrate în domeniile științelor inginerești și informatică: Automatică și informatică aplicată, Ingineria sistemelor electroenergetice, Inginerie medicală, Informatică, Tehnologia construcțiilor de mașini și Inginerie economică industrială, toate acreditate/autorizate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Absolvenții studiilor de licență au posibilitatea să îşi continue pregătirea profesională prin programele de studii de masterat acreditate ARACIS, în aceleași domenii de știință. În cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia informației funcționează școala doctorală în domeniile Inginerie și Management, respectiv Informatică. Vizibilitatea facultăţii este asigurată și garantată prin prestigiul profesional al cadrelor didactice care se preocupă, în egală măsură, de calitatea actului didactic și de activitatea de cercetare științifică.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 342
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației

Informații despre Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş

Înaltă calitate a procesului educaţional din UMF Tîrgu Mureş se reflectă în numărul mare de absolvenţi care promovează examenul de rezidenţiat, clasându-se pe primele locuri. Corpul didactic al universităţii noastre este recunoscut pe plan naţional şi internaţional pentru activitatea sa remarcabilă în domeniul educaţional, introducerea mai multor proceduri medicale ca priorităţi şi realizările deosebite în cercetare, toate ducând la un nivel înalt al calităţii procesului educaţional, în concordanţă cu cele mai înalte standarde europene.

Facilităţile moderne de predare şi învăţare constau în: 

1. Infrastructură modernă - Facilităţi excelente de învăţare şi infrastructura de vârf a laboratoarelor, toate laboratoarele din preclinic fiind aflate într-o singură clădire. Centrul Integrat de Medicină dentară - recent construit, într-un ansamblu arhitectural modern

2. Cele mai bune condiţii pentru practica clinică - Universitatea noastră se află în imediata proximitate a celui mai mare spital General din România - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, situat la o distanţă de 100 m, având 1.250 paturi şi incluzând aproape toate specialităţile clinice într-o singură clădire

3. Cel mai avansat Centru de Simulare şi Abilităţi Practice din România

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer