Facultatea de Inginerie
Înfiinţarea Facultăţii de Inginerie din Arad este legată de o mai veche traditie de invăţămant superior din acest oraş, marcată prin următoarele momente :
1812 – Preparandia ( Institut Pedagogic )
1822 – Institut Clerical Ortodox Roman
1920 – Academia Teologică
1933 – Conservatorul
1949 – 1954 – Facultatea de Zootehnie si Medicină Veterinară
1972 – 1990 – Facultatea de subingineri (coordonata de Institutul Politehnic din Timişoara )
Actul de înfiinţare al universitatii din Arad, sub denumirea iniţială de “Institutul de Învăţămant Superior“ s-a bazat pe Hotararea Guvernului nr. 567/18.05.1990, Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 7751/1990, care stabilea ca, în anul universitar 1990 / 1991, institutul să conţină o facultate, Facultatea de Inginerie.
Nu există programe de licență la Facultatea de Inginerie
Nu există programe de master la Facultatea de Inginerie
Informații despre Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
Universitatea "Aurel Vlaicu" este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată şi certificată ARACIS și IEP-EUA, care continuă tradiţia învăţământului universitar arădean începută pe aceste locuri cu Institutul de Teologie (1822), Facultatea de Zootehnie şi Medicină Veterinară (1947), Institutul de Subingineri (1972).
Universitatea „Aurel Vlaicu” este o comunitate academică distinctă care funcţionează în baza prevederilor Constituţiei României, a legilor şi normativelor referitoare la sistemul de învăţământ.
Universitatea dispune de un personal academic cu înaltă pregătire profesională şi dotări de cea mai bună calitate pentru activităţile didactice şi ştiinţifice, astfel că baza materială este excepţională, cuprinzând peste 47.000 mp.
Diplomele, emise sub egida MECȘ, sunt recunoscute în ţară şi străinătate.
Studenţilor noştri le sunt asigurate condiţii foarte bune prin:
- posibilitatea obţinerii unor burse de merit, de studiu şi sociale, atât pentru studenţii bugetari cât şi pentru studenţii cu taxă. Bursele acoperă toate cheltuielile de şcolarizare;
- posibilitatea obţinerii unor burse de studiu în străinătate şi cuprinderea în proiecte (în prezent suntem parteneri la numeroase proiecte europene privind mobilităţi ale studenţilor universităţii în Germania, Norvegia, Danemarca, Italia, Spania, Portugalia, Franţa, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Finlanda);
- reduceri de tarife pentru transport, manifestări culturale şi sportive;
- cazarea în căminele studenţeşti, servirea mesei la cantină;
- tabere studenţeşti gratuite;
- ample şi numeroase activităţi studenţeşti organizate de Liga Studenţilor din UAV