Facultatea de Farmacie

"Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş, comunitate deschisă, angajată şi responsabilă, răspunde necesitaţilor societăţii şi contribuie la dezvoltarea sa, consacrându-se învăţământului, cercetării, diversificării experienţelor privind producţia şi transferul cunoştinţelor, respectiv promovării gândirii critice.

Facultatea de Farmacie, parte integrantă a acestei universităţi, plasează formarea studenţilor în centrul acţiunilor sale şi promovează valori ca: respectul persoanelor, excelenţa, responsabilitatea socială, inovaţia şi dinamismul, libertatea intelectuală, colaborarea şi parteneriatul, diversitatea.

A studia la Faculatea de Farmacie din Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş  înseamnă a clădi împreună bazele unei profesii plurivalente, cu dezavantajul, spun unii, de a avea în spate  o facultate grea prin varietatea mare a disciplinelor studiate, dar şi cu marele avantaj pe care vi-l oferă titlul de farmacist, asistent de farmacie sau tehnician dermoterapie estetică, acela de a putea să vă modulaţi pe parcursul carierei în domenii oarecum diferite, dar care au ca element comun medicamentul şi/sau produsul cosmetic.

Acţiunea şi inestimabilul în profesia de farmacist, asistent de farmacie sau tehnician dermoterapie estetică sunt inspirate de raţiune, controlate de prudenţă şi susţinute de teorii, teorii pe care vi  le veţi însuşi pe parcursul celor cinci sau trei ani în amfiteatrele şi laboratoarele moderne ale noului sediu al Facultaţii de Farmacie, îndrumaţi de cadre didactice a căror experienţă şi pasiune a dăruirii vor pune bazele măreţiei voastre, înlăturând neştiinţa şi zidind personalitatea.

Cadrul instituţional modern, baza materială extinsă, facilităţile de ordin social şi frumuseţea peisajului sunt argumente în plus care să vă determine să alegeţi să studiaţi la Facultatea de Farmacie din Tîrgu Mureş.      

Vă aşteptăm cu drag!"

Cuvântul Decanului – Prof.dr. Daniela Lucia Muntean

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Farmacie

Nu există programe de licență la Facultatea de Farmacie

Nu există programe de master la Facultatea de Farmacie

Informații despre Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş

Înaltă calitate a procesului educaţional din UMF Tîrgu Mureş se reflectă în numărul mare de absolvenţi care promovează examenul de rezidenţiat, clasându-se pe primele locuri. Corpul didactic al universităţii noastre este recunoscut pe plan naţional şi internaţional pentru activitatea sa remarcabilă în domeniul educaţional, introducerea mai multor proceduri medicale ca priorităţi şi realizările deosebite în cercetare, toate ducând la un nivel înalt al calităţii procesului educaţional, în concordanţă cu cele mai înalte standarde europene.

Facilităţile moderne de predare şi învăţare constau în: 

1. Infrastructură modernă - Facilităţi excelente de învăţare şi infrastructura de vârf a laboratoarelor, toate laboratoarele din preclinic fiind aflate într-o singură clădire. Centrul Integrat de Medicină dentară - recent construit, într-un ansamblu arhitectural modern

2. Cele mai bune condiţii pentru practica clinică - Universitatea noastră se află în imediata proximitate a celui mai mare spital General din România - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, situat la o distanţă de 100 m, având 1.250 paturi şi incluzând aproape toate specialităţile clinice într-o singură clădire

3. Cel mai avansat Centru de Simulare şi Abilităţi Practice din România

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer